cookie-og-privatlivspolitik
Prins Joachim besøger Nykøbing Sygehus.
Foto: Thorkild Amdi, Polfoto, arkivfoto

Lokal nyt

Kongeligt besøg på sygehuset

Prins Joachim besøger Nykøbing Sygehus på onsdag.
09. november 2018 kl. 14:12 Af Jakob Poulsen

Annonce

NYKØBING Der er kongeligt besøg på Nykøbing Sygehus på onsdag, 14. november. Her kommer prins Joachim nemlig på visit i anledning af Verdens Diabetesdag.

Prinsen er protektor for Diabetesforeningen, og det er i den egenskab, at han besøger sygehuset. Her skal han høre om behandlingen af diabetes i Region Sjælland og mødes med både børn og voksne patienter, fortæller Diabetesforeningen i en pressemeddelelse.

Prins Joachim skal også besøge Holbæk Sygehus, og han lægger ud i Holbæk. Han ledsages under begge besøg blandt andre af regionsrådsformand Heino Knudsen (S).

Efter planen ankommer prins Joachim til hovedindgangen på sygehuset i Nykøbing klokken 13.25. Her vil han blandt andre blive modtaget af sygehusdirektør Ricco Dyhr. Derefter går turen til børneafdelingen og børneambulatoriet, og her får prinsen blandt andet en introduktion til diabetesbehandlingen i børneambulatoriet.

Prins Joachim får også mulighed for at tale med to børn med diabetes og deres familier.

Derefter bliver prinsen fulgt ned til det sted på sygehuset, hvor Lolland-Falster Undersøgelsen og Broen til bedre sundhed holder til. Her får han en introduktion til de to projekter.

Klokken 14.38 er besøget slut, og prinsen bliver fulgt ud til sin bil igen, fremgår det af pressemeddelelsen.

Blandt de, der følger prins Joachim rundt på sygehusene i både Holbæk og Nykøbing, er Diabetesforeningens formand Truels Schultz. Han ser frem til at fortælle foreningens protektor mere om diabetesbehandlingen på de to sygehuse.

- Det er afgørende for mennesker med diabetes, at de får en sammenhængende behandling. På Holbæk Sygehus sker det blandt andet med en tværfaglig kontrol, det såkaldte "samme dag under samme tag"-tilbud. På Nykøbing Sygehus får familier med et barn med diabetes en individuelt tilpasset støtte. Begge sjællandske sygehuse illustrerer, hvordan diabetes kræver en målrettet indsats uanset om man er barn, voksen eller pårørende, siger han i pressemeddelelsen.

Regionsrådsformand Heino Knudsen tilføjer:

- Vores vision for Steno Diabetes Center Sjælland er at øge livslængen og forbedre livskvaliteten for alle personer med diabetes. Uanset hvor de bor, og hvem de er. Derfor skal vi have gode, nære tilbud om kontrol og behandling i hele regionen.

38.675 borgere i Region Sjælland har type 2-diabetes, og omkring 3.600 har type 1-diabetes.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi opretter eget vikarbureau 21. april 2019 kl. 22.43

AF: FÆLLESRÅDET FOR SAKSKØBING OG OMEGN

Stop udvidelsen af… 18. april 2019 kl. 09.25

AF: TOM AHLQVIST

Guldborgsund kommuneplan 2019-2031 17. april 2019 kl. 10.06

AF: MARTIN WOUTERS

Hvorfor forvaltes landets… 15. april 2019 kl. 20.15

AF: JOHN WENNERWALD

Mette F. står fast 14. april 2019 kl. 19.43

AF: BO BRIKS RICHARDT

Kasper Rougs troværdighed 10. april 2019 kl. 17.28

Annonce