cookie-og-privatlivspolitik
Med Marcus Knuths skifte fra Venstre til Konservative er et af de store spørgsmål, hvilken kreds han kan få at stille op i.
Med Marcus Knuths skifte fra Venstre til Konservative er et af de store spørgsmål, hvilken kreds han kan få at stille op i.
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Lokal nyt

Konservative på Lolland skal have ny kandidat

Marcus Knuths skifte til De Konservative får bestyrelsesformanden på Lolland til at overveje at holde et ekstraordinært bestyrelsesmøde.
01. december 2019 kl. 08:00 Af David Arnholm

Når De Konservatives vælgerforening i Lollandskredsen 22. januar holder generalforsamling, skal de fremmødte blandt andet vælge ny folketingskandidat. Mens Guldborg­sund-kredsen har Stine Pilt Olsen som deres kandidat, står Lolland-kredsen nemlig uden kandidat, da Daniel Blak Pedersen ikke ønsker at genopstille.

- Vi er ved at skaffe en kandidat og er i dialog med en, fortæller lokalformand Marie Louise Friderichsen, der selv har prøvet at være folketingskandidat.

Kan Marcus Knuth være en mulighed?

- Det kan jeg ikke svare dig på. Det er noget, bestyrelsen først skal afklare.

Hvad synes du selv?

Annonce

- Det vil jeg heller ikke svare på, siger hun og forklarer, at hun først lige har fået nyheden om, at Marcus Knuth er skiftet fra Venstre til De Konservative.

- Jeg synes, Marcus Knuth er en dygtig folketingspolitiker, og det er altid dejligt, når der er nogen, der kan se idéen i konservativ politik. Men det er noget, der skal afklares med bestyrelsen. Vi har haft bestyrelsesmøde og lagt tingene til rette til generalforsamlingen, men vi må se, om der skal være et ekstraordinært bestyrelsesmøde inden generalforsamlingen.

Det lyder som om, I har en aftale på plads med en kandidat?

- Det kan jeg svare på den 22. januar.

I Guldborgsundkredsen tager næstformand Anders Stausholm også godt imod nyheden om Marcus Knuths partiskifte.

Annonce

- Det er bare et scoop. Det er en rigtig god, borgerlig mand, der også har skaffet mange stemmer til Venstre. Det håber jeg da, han kan gentage, hvis han stiller op for De Konservative i Sjællands Storkreds, siger han og afviser, at Guldborg­sundkredsen nu står på spring for at få Marcus Knuth som kandidat.

- Vi har Stine Pilt, og hende er vi rigtig glade for, så det ligger ikke lige til, at det bliver i Guldborgsundkredsen. Men Lolland er ledig, og det kan være, der er nogle kredse oppe på Sjælland, bemærker han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE