cookie-og-privatlivspolitik
Generalsekretær i Dansk Folkehjælp Klaus Nørlem.
Foto: Arkivfoto

Lokal nyt

Kritik: Fattige børn betaler prisen for politisk varm luft

Dansk Folkehjælp: Kontanthjælpsloftet har udhulet tusind familiers økonomi, men kun sendt 500 i arbejde. Det går ud over børnene.
04. december 2018 kl. 09:18 Af Citathistorie

Annonce

Da Arbejderbevægelsens Erhvervsråd mandag offentliggjorde en ny rapport, der viser at antallet af fattige børn i Danmark på bare et år er vokset med 12.000 til i dag 64.500, bekræftede det blot en udvikling, Dansk Folkehjælp med hovedsæde i Nykøbing med bekymring har set eskalere de seneste år.

- Fattigdommen i Danmark stiger støt, og det er helt uafhængigt af, om landet er i økonomisk fremgang eller tilbagegang. Vi kan se det på de mange ansøgninger vi får om hjælp fra økonomisk betrængte børnefamilier. De vokser i antal år for år, og deres levevilkår bliver gradvist forværret, siger generalsekretær i Dansk Folkehjælp Klaus Nørlem til avisen Danmark tirsdag.

Helt aktuelt kan han se det på ansøgningerne til den julehjælp, som Dansk Folkehjælp sammen med Ekstra Bladet står bag. Mandag havde 15.231 børnefamilier søgt om hjælp. Det er en stigning på omkring 1000 familier i forhold til samme dato sidste år.

- Kontanthjælpsloftet har desværre skubbet til den kedelig udvikling. Det har ikke gjort noget godt for nogen, men er mere et udtryk for en politisk retorik, der består af varm luft. Ifølge Beskæftigelsesministeriets prognose skulle det kunne få 500 fra kontanthjælpen og ud på arbejdsmarkedet. Hertil kan man så stille spørgsmålet om det rimelige i, at mange tusind familier skal have udhulet deres økonomi, og deres børn leve i fattigdom for, at 500 kan komme i arbejde, siger Klaus Nørlem.

Han henviser i den forbindelse til en undersøgelse af ansøgernes levevilkår og baggrund, som Dansk Folkehjælp har lavet. Den viser, at 28,7 procent af dem har været uden for arbejdsmarkedet i otte år eller mere, andre 24,9 procent har været uden arbejde i tre til otte år.

- Deres situation er ikke blevet forbedret af kontanthjælpsloftet, den er blevet forringet. Der kommer i det hele taget ikke noget godt ud af at stille folk markant ringere økonomisk. Tværtimod har det vidtgående konsekvenser, især for familier med børn, siger Klaus Nørlem til avisen Danmark.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nej til eksperimenter 26. maj 2019 kl. 22.46

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. bjørnebrønden 24. maj 2019 kl. 08.57

AF: LEIF A. JENSEN

Byrådet lader… 23. maj 2019 kl. 19.03

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

Annonce