cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Kun få ledige boliger på Fejø

Flexbolig-ordningen på øen følges nu opmærksomt.
25. september 2020 kl. 18:20 Af Marianne Knudsen

Annonce

FEJØ Der er mangel på helårsboliger på Fejø. Der er kun ganske få offentligt annoncerede helårsboliger til salg, så det er sværere for en familie udefra at etablere sig.

Fejøforeningens bestyrelse har derfor ønsket en debat om flexbolig-ordningen. Ordningen indebærer, at enhver ledig helårsbolig på Fejø kan købes og fremover bruges efter købers ønsker som fritidsbolig eller helårsbolig.

- Vi har kendskab til huse, som er solgt, hvor en familie, der ville bo på øen, er blevet overbudt af andre købere, som ikke har aktuelle planer om at bo fast på Fejø, fortæller Fejøforeningens formand Anne-Grethe Laursen.

Hun tilføjer, at flexbolig-ordningen har været en fordel indtil for tre år siden, hvor der var huse i overskud. Det har forhindret nogle huse i at stå tomme eller medført, at de kunne sælges. I dag er flexbolig-ordningens fordel for Fejø mere tvivlsom, mener Fejøforeningens bestyrelse.

Flexboligordningen var derfor til debat på Fejøforeingens generalforsamling i august, hvor debatten viste, at der ikke var stemning på øen for at ændre på ordningen.

- Nu vil vi i bestyrelsen følge udviklingen nøje, for vi har fokus på bosætning, og at Fejø skal være et helårssamfund. Vi skal fortsat have børn i skolen, da skolen er omdrejningspunktet på Fejø, siger Anne-Grethe Laursen.

- Og vi er naturligvis glade for alle dem, der køber hus på Fejø og tilfører øen god energi, tilføjer hun.

En flexboligtilladelse følger nu huset og ikke ejeren. Det gælder også "gamle" tilladelser. En flexboligtilladelse ophører dermed først, når der tilmeldes personer på adressen i folkeregisteret.

Flexboligtilladelsen forhindrer også, at en helårsbolig mister sin status som bolig. Det sker ellers efter tre år, hvis et hus ikke er fast beboet. Konsekvensen er i så fald, at det skal energirenoveres til nyere standarder for byggeri for igen at blive til en godkendt helårsbolig, og det kan være så dyrt, at det ikke sker.

Derfor er flexbolig-ordningen vigtig for Fejø, hvis husene ellers bliver forladt. Omvendt ser det ud til, at ordningen i disse år ændrer nogle af øens brugbare helårsboliger til fritidshuse. Det har negative konsekvenser for, at Fejø kan tiltrække flere beboere.

Der er dog andre muligheder for at bosætte sig på Fejø. Pensionister kan nu bo i deres sommerhus allerede efter, at de har ejet det i et år.

Desuden har Lolland Kommune givet ejere af fritidshuse samme ret, hvilket på Fejø betyder, at de 14 fritidshuse på Fejø Feriecenter også kan bebos permanent af pensionister.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce