Frederiksdal Kirsebærvin vil gerne være med til at vise, hvor mange gode fødevarer Lolland-Falster har at byde på, og deltager derfor i Madens Folkemøde.
FREDERIKSDAL Når det nye event Madens Folkemøde på Engestofte Gods slår dørene op 10.-11. maj bliver der for alvor fokus på madglæde.
Ud over mange debatter om fødevarer, og hvor vi skal hen som madland, bliver der ikke mindst også mulighed for at smage på gode kvalitetsvarer.
Fødevarenetværket Muld fra Lolland-Falster er blandt de fødevareproducenter, der skal deltage på Madens Folkemøde med et område, hvor der er fokus på kvalitetsvarer fra Lolland-Falster.
Muld er et samarbejde mellem fødevareproducenter på Lolland-Falster med Business Lolland-Falster og Dansk Kyst- og Naturturisme som primus motor, som skal få danskernes øjne op for de fødevaremæssige kvaliteter fra landsdelen.
Viser vin frem
Frederiksdal Kirsebærvin er blandt deltagerne i samarbejdet, og herfra ser man frem mod Madens Folkemøde.
- Vi skal vise vores kirsebærvin frem, give smagsprøver, fortælle om historien bag produktionen og rådgive om gastronomi, og hvad der kan spises sammen med vinen, fortæller Inge Fisker, der er ansvarlig for salg og marketing af Frederiksdals produkter i Danmark.
Frederiksdal Kirsebærvin produceres på det ret sjældne stevnskirsebær, som har optimale vækstbetingelser på det kystnære vestlige Lolland, som er blandt de tørreste og solrigeste områder i Danmark.
- Hvorfor har I valgt at være med på Madens Folkemøde?
- Vi er med for at vise, at Lolland-Falster har rigtig meget at byde på, og fordi det er super vigtigt at diskutere gastronomi. Der er mange forbrugere, der går op i fødevarer og sundhed, så det er godt at få det emne på landkortet, siger Inge Fisker.
- Hvad synes du om, at Lolland-Falster får et Madens Folkemøde?
- Det giver god mening, at det ligger her, da vi har en fantastisk muld, der er fyldt med næring. Det hænger bare godt sammen. Der har gennem tiden ligget mange store landbrug her i området, fordi jorden er god, siger Inge Fisker.
- Hvad håber du, at folk får ud af at deltage på Madens Folkemøde?
- Jeg håber, at folk får nogle fantastiske smagsoplevelser og får øjnene op for, hvilke kvalitetsfødevarer vi kan lave. Og så håber jeg, at de får nogle gode debatter om eksempelvis madspild og nogle gode faglige input i debatterne og en stolthed over vores gode danske fødevarer.