cookie-og-privatlivspolitik
Med stoppet for kørsel af togbusser vil DSB først betjene strækningen igen, når Femernforbindelsen er færdig i 2029. Her vil DSB vel at mærke betjene den nye togstation mellem Holeby og Rødby og herfra køre mod Tyskland.
Med stoppet for kørsel af togbusser vil DSB først betjene strækningen igen, når Femernforbindelsen er færdig i 2029.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Længere rejsetid ender på ministerens bord

Brev til minister fra regionen og de lokale kommuner kræver hurtig forbindelse.
07. december 2021 kl. 11:08 Af Margit Olsen

Region Sjælland, Lolland og Guldborgsund Kommuner ønsker den statslige tog(bus)-forbindelse mellem Rødbyhavn og Nykøbing opretholdt.

Mens togbusserne i dag bruger 47 minutter på turen til Rødbyhavn, skal passagerer med den nye køreplan, som træder i kraft i den kommende weekend, i stedet bruge buslinjen 720R med skifte i Maribo på Lollandsbanen. Denne kombination af bus og lokalbane tager 80 minutter langt fra de 23 minutter togturen tog inden den blev erstattet af togbusser.

Når Femernforbindelsen engang står færdig, vil den nye station ”Lolland” ved Holeby blive sidste stop for togene på Lolland siden, inden de kører under tunnelen til Tyskland.

I sidste uge meldte Udvalget for regional udvikling i Region Sjælland ud, at man ville tage kontakt til transportminister Benny Engelbrecht (S) og forlange, at DSB skal opfylde sin opgave i forhold til passagerne.

Nu melder også de to lokale borgmestre sig ind i kampen sammen regionsrådsformand Heino Knudsen og formand for Udvalget for Regional Udvikling i Region Sjælland Peter Jacobsen.

Annonce

Sammen har de sendt et brev til transportminister Benny Engelbrecht med krav om, at der også i den kommende køreplan bliver mulighed for en direkte forbindelse mellem Nykøbing og Rødbyhavn.

- Det er stærkt utilfredsstillende og på ingen måde rimeligt, at man fjerner et tilbud, uden at sætte et andet i stedet – og slet ikke, når det er med kort varsel og uden tidshorisont. Områdets pendlere og andre rejsende har i forvejen i lang tid været tvunget til at leve med længere rejsetid, alternative ruter og ekstra skift, og vi har brug for at have en hensigtsmæssig offentlig transport, der kan binde vores region sammen – også når der er sporarbejde, siger Heino Knudsen.

Han håb er, at transportministeren vil se positivt på en alternativ løsning, hvor man som minimum kan tilgodese områdets pendlere med en togbus i lige linje i de tidlige morgen- og sene eftermiddagstimer.

I Lolland Kommune mener borgmester Holger Schou Rasmussen, at både lokale unge og Femernbyggeriet rammes af den besværlige transport.

- Rødbyhavn lægger netop nu jord til danmarkshistoriens største byggeri. Med tusindvis af ekstra arbejdspladser på Femern er det vigtigt at sikre, at de mange medarbejdere, gæster og samarbejdspartnere har mulighed for at komme til og fra området med en hurtig, fleksibel og klimavenlig kollektiv transport, uden at det kræver en dagsrejse, siger borgmesteren.

Annonce

Hans kollega i Guldborgsund Kommune borgmester John Brædder er bekymret for, at den manglende direkte forbindelse, vil betyde færre unge under uddannelse.

- Vi ved, at en lang transport let kan være en barriere, når de unge skal vælge uddannelse, og vi har derfor brug for attraktive, offentlige transportmuligheder for at tiltrække og fastholde flere unge i vores uddannelsestilbud lokalt, siger John Brædder.

DSBs nye køreplan træder i kraft på søndag 12. december.

Her kan du læse brevet som er sendt til transportministeren KLIK HERKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE