cookie-og-privatlivspolitik
Fire folkeskoleklasser og ni lærere er hjemsendt efter konstatering af en smittet elev og en smittet lærer. Arkivfoto
Foto: Jan Knudsen

Lokal nyt

Lærer og elev smittet med covid-19

Fire folkeskoleklasser og ni lærere sendt hjem i karantæne.
22. juni 2020 kl. 07:17 Af Margit Olsen

Annonce

Søndag fik skoleleder på Nørre Vedby Skole Steen Blom den triste besked, at en lærer og en elev på Nørre Vedby Skole er konstateret smittet med covid-19.

- Det har fået den konsekvens, at fire klasser og ni lærere er sendt hjem i karantæne, siger skoleleder Steen Blom.

Søndag blev der sendt besked til forældrene på skolen, hvor skolelederen informerede om sagen.

I beskeden orienterede skolelederen om, at man efter rådgivning fra sundhedsmyndighederne, og skoleforvaltningen havde sat gang i et opsporingsarbejde i samarbejde med de berørte og kommunelægen.

- Et af kriterierne er om elever og lærere har haft ”nær kontakt” – altså været inden for en afstand på en meter, fortæller Steen Blom.

Søndag fik de ni skolelærere og elever fra fire klasser besked på at blive hjemme i karantæne, indtil de alle er testet negative, eller ikke have oplevet symptomer på corona i 14 dage. Og de smittede må først møde op på skolen igen efter at have været symptomfri i to døgn.

Alle de berørte medarbejdere og klasser har modtaget særskilt underretning herom.

Fredag i denne uge går skolerne på sommerferie, og det betyder, at mange elever og lærere ikke når at komme tilbage inden sommerferien.

- Og vi have ellers ønsket at slutte dette skoleår af med en afslutning for hele skolen, siger skolederen.

Mandag morgen bliver alle lærere samlet og orienteret om situationen.

- Senere skal vi have fundet ud af, hvordan vi kan gennemføre en form for afslutning op til sommerferien fredag, og hvordan vi får de sidste dage gennemført med så stort et fravær af lærere, siger Sten Blom.

Skolelederen oplyser, at der blandt de fire klasser, som nu er hjemsendt, er en specialklasse.

Han opfordrer forældre til at holde tæt kontakt til skolen, også ved bekymring, usikkerhed eller uafklarede aspekter om den nuværende situation.
Skolens ledelse følger nu udviklingen i dette udbrud, og afventer en række testresultater fra blandt andet personalet. Hvis der sker en udvikling i sagen, lover skolelederen, at forældrene er de første til at få besked.

Steen Blom ønsker ikke at oplyse, hvilke klassetrin de fire klasser repræsenterer. I følge Folketidendes oplysninger skulle det blandt andet være en 7. klasse.

På grund af udbruddet på Nørre Vedby Skole, har Storstrøm Spejderne aflyser et planlagt Sankt Hans bål ved spejderhytten i Vedby Vesterskov.
I forbindelse med aflysningen oplyser Storstrøms Spejderne, at man ikke vil være årsag til yderligere corona spredning. Storstrøm Spejderne forventer at starte op igen efter sommerferien 11. august.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce