cookie-og-privatlivspolitik
Den nu afdøde tiger Luna.
Foto: Peter Larsen, arkivfoto

Lokal nyt

Læsere om aflivet tiger: Godt, Luna fik fred

Nyheden om, at den sibiriske tiger i Guldborgsund Zoo er blevet aflivet, har affødt hundredevis af kommentarer fra læsere.
16. juli 2020 kl. 08:41 Af Jakob Poulsen

Annonce

Det hører til sjældenhederne, at kommentarerne til et nyhedsopslag på folketidende.dks facebookside kan tælles i hundreder.

Men onsdagens nyhed om, at Guldborgsund Zoos enlige 17-årige sibiriske tiger Luna var blevet aflivet dagen før har i den grad fået folk til tasterne på Facebook.

I skrivende stund er antallet af kommentarer oppe på 325, og 353 er kommet med en form for tilkendegivelse, hvoraf langt de fleste, 228, giver udtryk for, at de er kede af det.

Men selvom hovedparten af de læsere, der har tilkendegivet deres mening på den ene eller anden måde, er triste over nyheden, så afslører kommentarsporet også, at rigtig mange er glade for, at Luna nu har fået fred.

Det er ikke mindst tigerens fysiske rammer i Guldborgsund Zoo i Nykøbing, der har affødt disse indlæg.

Eksempelvis skriver Vibeke Kimie Viid Ellehave i en kommentar, som efterfølgende har fået over 90 likes fra andre læsere:
- Det bedste, som kunne ske for den stakkels tiger. Har levet et kummerligt liv i Nykøbing Zoo. Kiggede faktisk aldrig på den, da det var til at få ondt i maven over, hvordan den gik rundt helt alene på meget lidt plads.

Nadja Vendelbo Nielsen er inde på noget af det samme i sin kommentar:
- Så fik den stakkels tigerpige fred.. Slet ikke et værdigt liv, hun havde der. Vandrede frem og tilbage, trist og meget sølle i pels og udseende.
Første gang, jeg så den tiger, var jeg i chok. En kæmpe udposning ved kæbe og hals og alligevel rendte den til offentligt skue foran skrigende børn. Sov sødt lille tiger, du er et meget bedre sted nu, skriver hun blandt andet.

Flere er i deres kommentarer også inde på, at de ikke håber, at Guldborgsund Zoo har planer om at anskaffe sig en ny tiger eller andre store, pladskrævende dyr.

- Stakkels Luna, som nu har fået fred. Jeg håber virkelig ikke, at I anskaffer flere tigre eller andre dyr, som kræver mere end, hvad I kan tilbyde. I tog munden for fuld, og det håber jeg også, I selv er klar over. Parken vil være meget sjovere at besøge, når dyrene er i trivsel, skriver således Maria Natalia Petersen i en kommentar.

Lunas bror Nico, som blev skudt og aflivet efter at være kravlet over et hegn tilbage i december 2004, blev sidenhen udstoppet. Nogle læsere giver i kommentarsporet udtryk for, at de ikke håber, at Luna også skal udstoppes.

Onsdag sagde John Steno, zoos daglige leder, dog til Folketidende, at man nu starter en proces, hvor man vil undersøge, om andre zoologiske haver er interesserede i at få tigeren udstoppet og bruge den til formidling.

I Folketidendes papiravis torsdag kan du læse mere om Lunas liv og historie.

Læs også: Tigeren Luna blev aflivet i gårKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

Annonce