cookie-og-privatlivspolitik
Lars Simonsen holder undervejs på den lange svømmetur foredrag om svømmeturen og formålet med den. Det sker på Ulslev Campingplads og på Nysted Campingplads.
Lars Simonsen holder undervejs på den lange svømmetur foredrag om svømmeturen og formålet med den. Det sker på Ulslev Campingplads og på Nysted Campingplads.
Foto: lifeisgoodfollowus.dk

Lokal nyt

Lars svømmer Danmark rundt

Lars Simonsen, som tidligere drev lokal campingplads, svømmer Danmark rundt. Nu er svømmer han langs Falsters østkyst.
30. juli 2019 kl. 11:10 Af Margit Olsen

ULSLEV Lars Simonsen, som tidligere drev Sakskøbing Campingplads sammen med sin kone, svømmer rundt om Danmark med sin mor som følger.

Tirsdag formiddag hoppede Lars Simonsen i havet ved Hesnæs, hvor turen sluttede mandag. Dermed tager han fat på endnu en etape af sin svømmetur Danmark Rundt. Målet er tirsdag sidst på dagen at nå Ulslev Strand.


Arbejdede i Sakskøbing

Hvis navnet lyder bekendt, er det, fordi Lars Simonsen og hans kone Suzi i nogle år indtil 2013 drev Sakskøbing Campingplads.

I sommerperioden arbejdede de på campingpladsen, og resten af året drog de ud på eventyr.

- Men da Guldborgsund Kommune besluttede at stoppe med at drive pladsen som social virksomhed, blev vi opsagt. Og det var faktisk sparket til, at vi nu lever af at rejse og formidle vores oplevelser, siger Lars Simonsen tirsdag morgen, inden han gør sig klar til endnu en svømmetur på den daglige strækning på cirka 10 kilometer.

Annonce

Lars Simonsen fortæller, at han er den første, som svømmer Danmark rundt.

Turen startede først i juni ved grænsen tæt på Tønder. Er siden gået op langs vestkysten rundt om Skagen, videre rundt om Sjællands østkyst og nu altså rundt om Lolland-Falster. Herefter går turen syd om Fyn inden målet tæt ved den jyske grænse i Flensborg Fjord.


Forældre følger med

Med på turen har Lars Simonsen sine forældre.

Hans far har sørget for at transportere campingudstyr og køre moren og Lars til og fra strande og overnatningssteder.

Hans mor har i kajak sejlet med på en stor del af turen.

Annonce

- Men hun har haft problemer med infektioner i sin mave på grund af de mange timer dagligt i kajakken, så i øjeblikket går hun langs kysten, når jeg svømmer, fortæller eventyreren fra Ulslev Campingplads.

Den lokale campingplads fungerer i disse dage som lejr for Lars Simonsen og hans forældre. Hans kone og to børn er i øjeblikket på sommerferie hos Suzis hollandske forældre i Frankrig.


Lokale foredrag

Torsdag bliver campingpladsen i Nysted basen for familien.

Foruden den store udfordring i at svømme de 1.200 - 1.400 kilometer landet rundt er der også et formål med turen, idet familien støtter Julemærkefonden og Depressions Foreningen.

Både på Nysted Campingplads og Ulslev Campingplads vil Lars Simonsen holde foredrag om de to foreninger og svømmeturen. I Ulslev er det onsdag klokken 20. Og samme tidspunkt bliver det, når der bliver slået lejr i Nysted.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Penge til kernevelfærd 26. oktober 2021 kl. 22.23

AF: LINDA SOMMER

Femø – Hvor himlen kysser jorden 26. oktober 2021 kl. 22.21

AF: LINDA SOMMER

For mange unge ”flager ud”… 26. oktober 2021 kl. 22.20

AF: KENNETH REICK NIELSEN

3 spørgsmål, stillet fra en… 26. oktober 2021 kl. 15.18

AF: TOM AHLQVIST

Affaldssortering klima… 26. oktober 2021 kl. 08.27

AF: JOHN WENNERWALD

Vi skal tage klimaansvar 24. oktober 2021 kl. 22.06

Annonce

ANNONCE