cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Lave corona-smittetal på Lolland-Falster

I løbet af den sidste uges tid er der blot registreret syv nye tilfælde af coronasmitte på Lolland-Falster.
17. september 2020 kl. 10:10 Af Jakob Poulsen

Annonce

LOLLAND-FALSTER Antallet af borgere i Lolland og Guldborgsund kommuner, som indenfor den sidste uges tid er blevet konstateret smittet med covid-19, ligger i den lave ende sammenlignet med resten af landet.

Ifølge de seneste tal fra Statens Serum Institut, som stammer fra i tirsdags, er der i Guldborgsund Kommune registreret fem tilfælde og i Lolland Kommune to tilfælde indenfor de seneste syv dage. Tallene kan dog have ændret sig efter, at disse linjer blev skrevet, da de opdateres hver dag klokken 14.

De to smittetal på fem og to svarer til en såkaldt incidens pr. 100.000 på otte i Guldborgsund Kommune og fem i Lolland Kommune, så også på det punkt ligger de to kommuner i den lave ende i forhold til de øvrige kommuner.

I en statusopdatering på kommunens hjemmeside glæder Lolland Kommune sig over det lave smittetal, men advarer samtidig om, at udviklingen hurtigt kan vende.

- I løbet af de seneste syv dage, er der kun registreret to nye smittetilfælde i Lolland Kommune. På nær en enkelt gang i starten af september, hvor 9. årgang på Rødby Skole blev sendt hjem på grund af en smittet elev, har vi desuden undgået nedlukninger efter sommerferien.

- Udviklingen kan dog vende lynhurtigt. Det ser vi lige nu flere eksempler på andre steder i Danmark, ligesom det samlede antal af smittede i landet stiger. Derfor er det vigtigt, at vi fortsat tager situationen meget alvorligt og bliver ved med at holde afstand og overholde hygiejnereglerne både på arbejdet og i fritiden, skriver kommunen.

Kigger man på udviklingen, siden coronakrisen begyndte, er det højeste antal registrerede smittede på en enkelt dag otte i Lolland Kommune og seks i Guldborgsund Kommune.

Samlet set er der pr. 15. september registreret 122 smittede i Guldborgsund Kommune og 105 i Lolland Kommune. I begge kommuner var der flere uger henover sommeren, hvor man ikke registrerede et eneste nyt smittetilfælde, fremgår det af tal fra Statens Serum Institut.

I Guldborgsund Kommune er der testet 17.636 personer, mens der i Lolland Kommune er testet 12.006 siden 27. januar.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce