cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Laveste antal covid-indlagte i flere uger

Antallet af patienter, der er indlagt på Nykøbing Sygehus til behandling for covid-19, er det laveste længe. Men beredskabet er stadig højt.
20. januar 2021 kl. 14:05 Af Jakob Poulsen

Annonce

Der er positivt covid-19-nyt fra Nykøbing F. Sygehus. Antallet af patienter, der er indlagt på det lokale sygehus til behandling for covid-19 er nemlig det laveste i flere uger.

Det fortæller sygehusets sygeplejefaglige vicedirektør Inge Paamejer til folketidende.dk.

Ifølge Inge Paamejer er cirka halvdelen af de sengepladser, der er afsat til covid-19-patienter i øjeblikket besat. Det er primært på det medicinske afsnit, at der er ledig kapacitet, mens de fem pladser, der er afsat på intensiv afdeling oftest er fyldt op.

Men selvom situationen altså aktuelt ser bedre ud end længe, og det giver mulighed for at give nogle af medarbejderne et tiltrængt pusterum, så bliver der ikke slækket på det generelle beredskab omkring covid-19-situationen.

- Vi håber, at det varer ved. Men vi ændrer ikke beredskabet, da vi stadig holder vejret i forhold til, hvordan det går med udviklingen af den britiske variant (B117, red.). Så vi håber, at alle borgere fortsat vil efterleve myndighedernes restriktioner, så det ikke stikker af fra os lige pludselig, siger Inge Paamejer.

Annonce

Hun glæder sig også over, at det smitteudbrud, man var ramt af på sygehuset for en måneds tid siden, hvor 25-30 medarbejdere blev smittet, nu er overstået.

- Vi har været dygtige til at få inddæmmet de smitteudbrud, der var, vi har de rette værnemidler, og folk er rigtigt dygtige til at efterleve de restriktioner, der er, siger hun.

Inge Paamejer påpeger dog, at særligt sygehusets intensivafdeling fortsat er under et hårdt pres, og at man stadig har rigtig travlt.

På det seneste er antallet af bekræftede smittetilfælde faldet markant i både Lolland og Guldborgsund kommuner, og ifølge de seneste tal fra Statens Serum Institut.

Onsdag var der således registreret 58 bekræftede tilfælde af covid-19 indenfor de seneste syv dage i Lolland Kommune og 60 tilfælde i Guldborgsund Kommune.

Annonce

Det er et pænt stykke fra niveauet kort før jul, hvor man i Guldborgsund Kommune var helt oppe over 220 og i Lolland Kommune omkring 130 bekræftede tilfælde.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

AF: MARTIN WOUTERS

præsentation fra formanden… 03. marts 2021 kl. 09.45

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov igen 02. marts 2021 kl. 14.07

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

Annonce

ANNONCE