cookie-og-privatlivspolitik
Viceforstander Flemming Lund er fratrådt. Arkivfoto
Foto: Jan Knudsen

Lokal nyt

Leder købte vikarer for 133 millioner kroner af ven: Nu er han fratrådt

Viceforstander fratrådt på Kofoedsminde "efter gensidig aftale".
15. april 2019 kl. 06:41 Af Citathistorie

Annonce

Flemming Lund, viceforstanderen for den sikrede institution Kofoedsminde, har fratrådt sin stilling efter gensidig aftale med Region Sjælland.

Det sker, efter Fagbladet FOA har søgt aktindsigt i Kofoedsmindes vikarforbrug samt i forholdet mellem Flemming Lund og Claus Martin Stechnik, der er indehaver af det private firma Vikarspecialisten, som leverer vikarydelser til Kofoedsminde.Dokumenterne viser, at Kofoedsminde siden 2015 har købt vikarydelser for mindst 133 millioner kroner hos Vikarspecialisten, skriver Fagbladet FOA

Samtidig viser de også, at Flemming Lund og Claus Martin Stechnik ses privat. De har blandt andet været i Frankrig sammen for at se Le Mans, og Claus Martin Stechnik har lånt sin røde Chevrolet Camaro til Flemming Lund.

Region Sjælland vil ikke bekræfte, at der er en sammenhæng mellem disse forhold og Flemming Lunds fratrædelse.

I det hele taget vil regionen slet ikke svare på spørgsmål, men nøjes med en kort, skriftlig erklæring. Her fremgår det, at Flemming Lund er fratrådt sin stilling "efter gensidig aftale" – og at regionen i øvrigt ikke udtaler sig om en konkret personalesag.
Og så skriver de: “Det kan herudover oplyses, at Region Sjælland har igangsat en revisionsundersøgelse af de regnskabsmæssige forhold på Kofoedsminde.”

Flemming Lund og Claus Martin Stechnik har kendt hinanden siden 1990'erne, hvor Flemming Lund drev sit eget vagtfirma. Her ansatte han Claus Martin Stechnik som medarbejder.

I 1997 stoppede Flemming Lund firmaet og overdrog kunderne til Claus Martin Stechnik.

Firmaet fortsatte som vagtfirma, men knopskød i 2015 til Vikarspecialisten, som siden har haft Kofoedsminde som fast kunde.

Kofoedsminde har også købt vagtydelser af Claus Martin Stechniks vagtfirma for mindst 10 millioner kroner frem til udgangen af 2015. Det viser dokumenter, Fagbladet FOA har fået aktindsigt i.

Den nu forhenværende viceforstander Flemming Lund ønsker ikke at svare på spørgsmål.

Claus Martin Stechnik understreger, at de to ikke har blandet arbejdsliv og privatliv sammen. ”Det har vi aldrig nogensinde gjort," siger han.

Claus Martin Stechnik fortæller, at han har lånt sin bil ud til Flemming Lund, men formålet var ikke, at bilen skulle bruge den til privat kørsel:
-Det er ikke en bil, jeg låner ud normalt. Og de to gange, Flemming har kørt bilen, har der ikke været tale om lån. Jeg har forespurgt Flemming om at køre en konfirmationskørsel og om at køre bilen til udstilling for mig. I begge tilfælde var jeg selv forhindret,” siger Claus Martin Stechnik.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

Annonce