cookie-og-privatlivspolitik
Ved indgangen til indhegningen er det tydeliggjort, hvordan man skal opføre sig omkring dyrene. En legesyg stud har dog ingen retningslinjer.

3

Billeder

Ved indgangen til indhegningen er det tydeliggjort, hvordan man skal opføre sig omkring dyrene. En legesyg stud har dog ingen retningslinjer.
Foto: Claus Hansen

Lokal nyt

Legesyg stud gik viralt og døde

Nærkontakt med gæster, heriblandt Nykøbing FC-træner afslørede aparte adfærd.
22. januar 2021 kl. 16:20 Af Anne Katrine Petersen

Annonce

BØTØSKOVEN Det er et par dage efter nytår. Marielyst er stadig ferieramt, og vejret er for en gangs skyld flot. Så de mange gæster i sommerhusene fylder børnene i flyverdragterne og hundene i snor for at besøge Bøtøskoven.

I skoven bor køer af racen Galloway. De fem af dem er stude, unge tyre, der er blevet kastreret. De færdes sammen og har en gruppeadfærd, som kunne minde om den, man ser hos forårskåde teenagere. Det får en gruppe mennesker til at stoppe og iagttage dyrene. En af dem er Brian Rasmussen, first assistant coach i Nykøbing FC.

- Jeg var i sommerhus med min kæreste. Nogle dage efter nytårsaften går vi en tur i skoven. Det gode vejr har fået mange derud. Vi går med afstand, men der er vel godt 50 personer lige i det område. Køerne er et stykke væk. Folk stopper op og kigger på, at de forsøger at parre hinanden. Pludselig er det som om, de får øje på os. Først tager folk dem lidt med humor, men det er som om, de ser sig sure på os. De begynder i hvert fald at løbe efter nogen, og det får folk til at løbe. Nogen skriger også, fortæller han.


Gik viralt

Folketidende har fået tilsendt en video, der viser, hvordan Brian Rasmussen løber rundt om et træ med en stud i hælene. Videoen er blevet opsnappet af komikeren Anders Hemmingsen, der har en million følgere på sine sociale medier, og det er den vej rundt, den er kommet Folketidende i hænde. Brian Rasmussen var ikke engang klar over, at han blev filmet.

- Det var min datter, der kom og viste mig videoen, fortæller han.

Annonce

Grunden til, at Brian Rasmussen overhovedet har den dans med tyren om et træ, skyldes ifølge ham selv, at han ville lokke den væk fra andre gæster, der på grund af små børn var knapt så mobile.

- Jeg tænkte ikke over, om det var en farlig situation. Det varede vel kun omkring et minut, og det gik rigtig stærkt. Efter turen om træet løber jeg op ad en bakke og ind mellem nogle buske. Jeg ser mig ikke tilbage, og så stopper jagten egentlig der, fortæller han.

Det er først, da Brian Rasmussen taler med andre gæster på p-pladsen, der er chokerede over dyrenes adfærd, at han overvejer, om det måske var en farlig situation, fortæller han.


Angriber ikke

Studen fik altså sit halve minuts berømmelse, og selvom det er en kuriøs krølle på historien, har den faktisk haft konsekvenser. Studen blev aflivet 19. januar, fortæller Frederik Cordes, leder af Natur i Guldborgsund Kommune. Han kendte godt til videoen og havde gransket studens adfærd sammen med fagfolk.

- Dyrlægen vurderer, at den ikke vil angribe, for den sænker ikke hovedet, som de normalt gør. Han mener, at det er en legesyg stud, fortæller han.

Annonce

Del oplevelser

Flere hundrede kilo tung og legesyg er ikke en god kombination, og da samme stud viste samme adfærd overfor nogle af kommunens folk i området, besluttede man at aflive den.

- Dens adfærd kan måske skyldes en kastration, der ikke er lykkedes til fulde. Det var i hvertfald unormalt i forhold til andre stude. Derfor mente vi, det var rigtigt at aflive den.

Han understreger, at kommunen ikke har fået andre henvendelser om dyrene. Han opfordrer til, at folk henvender sig, hvis de har lignende oplevelser med dyrene.

- Vi er ikke ude i området hele tiden, så vi ser ikke alt. Man kan også henvende sig til dyrenes ejer, Jens Lyn. Hans kontakoplysninger er derude, understreger Frederik Cordes.


God opførsel

Episoden er en god anledning til at rekapitulere, hvordan man egentlig skal omgås dyrene. Det står allerede på skiltene ind til indhegningen, hvor dyrene går. Det handler om at holde afstand til dyrene, minimum 25 meter. Hvis det firbende familiemedlem absolut skal med igennem indhegningen, skal den være i snor. En mor og hendes afkom bør man aldrig stille sig imellem, og det er en god ide at udvise rolig adfærd.

Annonce

- Det er næsten umuligt at sige til folk, der er blevet jagtet, men det bedste er faktisk at lade være med at løbe, fortæller Frederik Cordes.

For Brian Rasmussen er episoden ikke glemt.

- Jeg tænker mere over, hvor dyrene er, hvor jeg førhen bare cyklede afsted i skoven.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: CHRISTIAN NYBORG MORTENSEN

Lokale borgere frarøves… 06. marts 2021 kl. 19.12

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

AF: MARTIN WOUTERS

præsentation fra formanden… 03. marts 2021 kl. 09.45

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov igen 02. marts 2021 kl. 14.07

Annonce

ANNONCE