cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Lindholm fortsat på liste over udsatte boligområder

Indenrigs- og Boligministeriet har netop offentliggjort den årlige udgave af det, der tidligere blev betegnet som ghettolisten.
01. december 2021 kl. 10:16 Af Jakob Poulsen

Ghettolisten - Indenrigs- og Boligministeriets officielle liste over boligområder i Danmark med forskellige udfordringer - har fået nyt navn, men udkommer fortsat en gang om året, og i dag, onsdag, er 2021-udgaven blevet udgivet.

Listen - som reelt består af flere forskellige lister - er ikke helt sammenlignelig med de foregående års lister - men den gode nyhed lokalt er, at der ikke er nogen områder på Lolland-Falster på det, der tidligere blev betegnet som ghettolisten, og som nu hedder parallelsamfundslisten.

Til gengæld er Lindholm-kvarteret i Nykøbing, som tidligere har været på ghettolisten, i lighed med sidste år med på listen over såkaldt udsatte boligområder.

Det er en liste, som er udarbejdet i henhold til almenboliglovens paragraf 61a. Den omfatter almene boligområder med mindst 1.000 beboere, hvor mindst to af de følgende kriterier er opfyldt:

* Andelen af beboere i alderen 18-64 år, der er uden tilknytning til arbejdsmarked eller uddannelse, overstiger 40 pct. opgjort som gennemsnittet over de seneste 2 år.

Annonce

* Andelen af beboere dømt for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer udgør mindst 3 gange landsgennemsnittet opgjort som gennemsnit over de seneste 2 år.

* Andelen af beboere i alderen 30-59 år, der alene har en grundskoleuddannelse, overstiger 60 pct.

* Den gennemsnitlige bruttoindkomst for skattepligtige i alderen 15-64 år i området (eksklusive uddannelsessøgende) udgør mindre end 55 pct. af den gennemsnitlige bruttoindkomst for samme gruppe i regionen.

For Lindholms vedkommende gælder det, at man lige præcis opfylder to af de fire kriterier. Det er det første og det tredje - altså andelen af beboere uden tilknytning til arbejdsmarked eller uddannelse samt andelen af beboere, der kun har en grundskoleuddannelse.

I Lindholm-området er det ifølge opgørelsen 44,4 procent af beboerne i alderen 18-64 år, som står udenfor arbejdsmarkedet eller uddannelse, og andelen af beboere, der alene har en grundskoleuddannelse er på 63,7 procent.

Annonce

Det var de samme to områder, der også placerede Lindholm på sidste års liste, men siden da er det gået en anelse den rigtige vej i begge kategorier. Sidste år var andelen af beboere udenfor arbejdsmarked eller uddannelse således på 45,7 procent, mens andelen af beboere alene med en grundskoleuddannelse var på 63,9 procent.

Der er ikke nogen boligområder fra Lolland Kommune på listen.

Du kan læse mere og se årets lister på Indenrigs- og Boligministeriets hjemmeside - KLIK HER.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE