cookie-og-privatlivspolitik
I sidste uge løb Halsted Å igen over sine bredder ved golfklubbens bane.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Lodsejere må selv betale

Skal å gøres så bred, at oversvømmelser kan forhindres, bliver det på lodsejernes regning, slår kommune fast.
22. marts 2018 kl. 20:00 Af Marianne Knudsen

Annonce

Halsted Å skal gøres bredere.
- Det eneste, der rigtig virke hvis man vil forhindre, at et vandløb løber over sine bredder, er at gøre det bredere, siger Lolland Kommunes klimakoordinator Regitze Lassen.

Kommentaren gælder Halsted Å, hvor Halsted Kloster Golfklub flere gange i efteråret og i sidste uge oplevede, at øvebanen blev oversvømmet af åen.

Ovenpå den kritiske nedbørsmængde og de store oversvømmelser i 2011 blev der sammen med Dansk Landbrug Sydhavsøerne, fritidshusejerne, Naturstyrelsen, kommunen og Rødby Fjord Landvindingslaug udarbejdet en hydraulisk model for oplandet i Rødby Fjord.
Regitze Lassen: - Alle forhold blev lagt ind. Fra om det var pumpemesteren, der sov, til om det var grøde og vandplanter, der bremsede vandet. Modellen viser, at det eneste, der rigtig hjælper, er bredere vandløb. Men når vi siger det, stopper diskussionen, for lodsejerne skal selv betale for arbejdet.

- Som kommune er vi nødt til at prioritere bygninger og folks hjem, der er højere værdisat end marker, og Lolland Kommunes klimafokus er på Nakskov, hvor der vil kunne ske rigtig store skader som følge af klimaforandringerne, og det er store ting, der skal til, før det kan hjælpe, påpeger Regitze Lassen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Økonomisk uansvarligt 09. december 2018 kl. 20.43

AF: PER BERNER

Præstegården i Rødby 09. december 2018 kl. 16.45

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Afviste kriminelle… 08. december 2018 kl. 18.32

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen mangler læger 02. december 2018 kl. 22.45

AF: JOHN WENNERWALD

Danmarks pensionister 25. november 2018 kl. 21.48

AF: PER JOHANNES ESKILDSEN

Fluer & Folkeslag 24. november 2018 kl. 22.29

Annonce