cookie-og-privatlivspolitik
Med Storstrøm Fængsel i nærheden er det oplagt med en lokal fængselsbetjent-uddannelse, mener René Christensen.
Med Storstrøm Fængsel i nærheden er det oplagt med en lokal fængselsbetjent-uddannelse, mener René Christensen.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Lokal fængsels-uddannelse overvejes

Kriminalforsorgen overvejer åbning af ny afdeling af skolen for fængsels- og transportbetjente.
15. september 2021 kl. 19:10 Af David Arnholm

LOLLAND-FALSTER Der mangler fængselsbetjente.

Det er et landsdækkende problem, der har stået på i årevis, men udfordringerne er størst i Østdanmark, hvor blandt andet Storstrøm Fængsel på Nordfalster kæmper med at skaffe personale nok og er afhængig af at låne medarbejdere andre steder i landet.

Det skal der gøres noget ved, og en løsning er at få uddannet flere medarbejdere. Men fængselsbetjentuddannelsen kæmper også med at få tiltrukket ansøgere, og derfor overvejes det at sprede uddannelserne geografisk, så potentielle studerende ikke skal rejse så langt.

Da det er i Østdanmark, der særligt er udfordringer, skæver Kriminalforsorgen hertil. Faktisk har den allerede "gjort sig nogle indledende overvejelser om etablering af en ny afdeling for skolen for fængsels og transportbetjente på Midt-, Syd-, Sydøstsjælland eller Lolland-Falster".

Det står der i et svar fra justitsminister Nick Hækkerup (S) til Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup. Justitsministeren har i den forbindelse indhentet en udtalelse fra Kriminalforsorgen, som videre skriver:

Annonce

"Etablering af en tredje skoleafdeling skal gøre det mere attraktivt for potentielle kandidater med bopæl på Midt-, Syd- og Sydøstsjælland samt Lolland- Falster at søge Kriminalforsorgens uniformerede uddannelser. Dette understøttes af Kriminalforsorgens rekrutteringsanalyse, hvoraf det blandt andet fremgår, at de fleste vælger praktik- og ansættelsessted ud fra nærhed til bopælen. Hertil kommer, at gennemsnitsalderen for egnede kandidater til optagelse ved fængselsbetjentuddannelsen er 29 år og 33 år på transportbetjentuddannelsen, og ansøgerne vil på den baggrund ofte have forpligtel- ser i forhold til bopæl og familie, som betyder, at deres mobilitet i forhold til uddannelse er lavere end for yngre personer uden samme forpligtelser."

Inden den nærmere geografiske placering besluttes, bør der laves en nærmere analyse, mener kriminalforsorgen.


Sydsjælland en mulighed

For det lokale folketingsmedlem René Christensen (DF) er Sydsjælland en mulighed.

- Man kan sagtens bo i Maribo og tage en uddannelse i Vordingborg, men selvfølgelig så vi gerne, den lå i Nykøbing, som er vores uddannelsesby, siger han og tilføjer, at en sådan erhvervsuddannelse vil passe fint til vores område.

- Vi har nogle mennesker, der kan tage den her uddannelse, og vi har en ret stor arbejdsplads, så det ligger til højrebenet, siger han og tilføjer, at Dansk Folkeparti vil tage ønsket om uddannelsen med til forhandlingerne om både finansloven og flerårsaftalen for Kriminalforsorgen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN STÆVNGAARD

Historisk øjeblik venter! 27. september 2021 kl. 11.47

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

Annonce

ANNONCE