Annonce
Lokal nyt

Lokal forsker-spire blev toer i stor talent-konkurrennce

En glad Yasmin El Youssef (nummer to fra venstre) sammen med sine forældre, lillesøster og storebror efter præmieoverrækkelsen. Foto: Privatfoto

OPDATERET 07.41: 17-årige Yasmin El Youssef fra Nykøbing blev tirsdag nummer to i konkurrencen Unge Forskere med en anti-rynkecreme med æbleskræller.

Hun er blot 17 år gammel, og til daglig går hun i 2.g på htx-uddannelsen på Celf i Nykøbing.

Nu kan Yasmin El Youssef også kalde sig et af Danmarks største forskertalenter. Tirsdag blev hun nemlig nummer to i den naturvidenskabelige konkurrence Unge Forskere i kategorien Technology.

Med præmien følger en check på 10.000 kroner samt deltagelse i den nationale kinesiske udgave af Unge Forskere, som finder sted i Kinas hovedstad Beijing til marts næste år.

Yasmin El Youssefs bidrag til konkurrencen var en creme mod rynker med gavnlige stoffer fra æbleskræller, som hun selv har udviklet.

Onsdag morgen er humøret stadig helt i top.
- Det er vildt. Helt vanvittigt. Jeg havde slet ikke regnet med det. Det var mega overvældende at høre sit navn blive råbt op og blive kaldt op på scenen, og jeg hørte nærmest ikke, hvad de sagde, da jeg stod deroppe.

- Det er en stor anerkendelse af det, jeg laver, og det giver jo bare endnu mere lyst til at fortsætte, for jeg stopper ikke her. Jeg vil arbejde videre på at få testet min creme, måske i Frankrig. Jeg fik også nogle tips fra dommerne og nogle navne på virksomheder, jeg måske kan kontakte, fortæller Yasmin El Youssef, som altså endnu ikke ved med sikkerhed, om hendes creme har den ønskede virkning.

Konkurrencen fandt sted over tre dage i Bella Centret på Aamger, og i løbet af de dage lærte Yasmin også lidt om at formidle til forskellige målgrupper. Der kom nemlig alt lige fra professorer til skolebørn i 4. klasse, der ville høre om hendes antirynkecreme.

Og hvad er det så for en creme, Yasmin har udviklet, og hvad er det, der gør den speciel?
- Mit produkt tager udgangspunkt i en anden tilgang til at bekæmpe rynker, kontra det vi gør i dag. Når vi bliver ældre med tiden, så bliver huden slap, tør og rynket, mens afstanden mellem cellerne bliver større. Fedtstofferne fra æbleskræller forventes at kunne binde sig til menneskets celler og dække hullerne mellem dem, præcis som tilfældet ved æblet.

- I dag bekæmper vi ofte rynker ved at øge antallet af hudceller, hvilket også kan stramme huden op. Dog vil man aldrig kunne fylde alle hullerne mellem cellerne ud. Ved æblet begynder vandet at fordampe, hvis fedtstofferne ikke formår at isolere skrællen helt, og æblet bliver rynket. Derfor kan det tænkes, at rynkerne stadig kan ses, selvom antallet af hudceller øges, men hvis man isolerer hele hudlaget og hullerne mellem cellerne ved brug af fedtstoffer, så kan det være en ny og måske mere effektiv metode til at bekæmpe rynker, forklarer hun.

Det er ikke første gang, at Yasmin El Youssef vinder præmie i en stor landsdækkende forsknings- og videnskabskonkurrence.
Sidste år deltog hun sammen med studiekammeraterne Lea Schmidt Petersen og Frederik Aarslew-Jensen i finalen i "Danmarksmesterskabet i Science", hvor de vandt en flot bronzemedalje.

Ved siden af sit htx-studie og sin forskning underviser Yasmin El Youssef fire folkeskoleelever i matematik - og løber halvmaraton.

Hendes familie stammer fra Libanon, men Yasmin er født og opvokset i Danmark, og hendes far er læge på sygehuset i Nykøbing.

- Mine forældre er måske anderledes i forhold til danske forældre. De har oplevet krig og er født et sted, hvor man ikke havde de samme muligheder. Så de minder os ofte om at udnytte de muligheder, vi har, for det er lettere at være barn her, end da de var små, har hun tidligere forklaret til Folketidende.

  • En glad Yasmin El Youssef (nummer to fra venstre) sammen med sine forældre, lillesøster og storebror efter præmieoverrækkelsen. Foto: Privatfoto
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem