mit folketidende klub folketidende cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Lokal ø indstillet til pris

Tre finalister til prisen som Årets Landsby 2018 er udvalgt. Lokal ø er blandt de tre.
13. juni 2018 kl. 09:48 Af Sofie Rising

Annonce

Prisen som Årets Landsby kan meget vel gå til Fejø i Lolland Kommune. Øen er blevet udvalgt til at være blandt finalisterne sammen med Ryslinge i Faaborg-Midtfyn Kommune og Gludsted i Ikast-Brande Kommune. Det skriver Landdistrikternes Fællesråd i en pressemeddelelse.

- Årets tre finalister har det til fælles, at deres ihærdige arbejde har båret frugt. På hver deres facon har de formået at udvikle samarbejdet på en måde, der gør dem til forbilleder for andre, der gerne vil skabe arbejdspladser og øge bosætningen i deres lokalsamfund, udtaler formanden for bedømmelseskomiteen, Carsten Hansen, der er tidligere minister for by-, bolig og landdistrikter.

Bedømmelseskomiteen har kigget på landsbyernes evne til at samarbejde om udviklingsprojekter, og har haft særligt fokus på de konkrete resultater, arbejdet har affødt, fortæller Carsten Hansen i pressemeddelelsen.

Carsten Hansen vil sammen med resten af bedømmelseskomiteen besøge de tre finalister heriblandt Fejø i august. Og umiddelbart efter vil enten Fejø, Ryslinge eller Gludsted kunne kalde sig Årets Landsby 2018.

I 2017 gik Årets Landsby, der var fokuseret på digitalisering, til landsbyen Vallekilde, der ligger på Vestsjælland.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Social arv skal brydes 23. september 2018 kl. 21.24

AF: OLE K. LARSEN

Vores Jobcenter er blandt… 18. september 2018 kl. 19.09

AF: JOHN WENNERWALD

Ordentlighed tak! 16. september 2018 kl. 21.20

AF: MOGENS STIG MØLLER

Så står SU'en igen for skud. 16. september 2018 kl. 16.47

AF: RENE CHRISTENSEN

Borgere med hjerneskade… 13. september 2018 kl. 11.17

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens buket 11. september 2018 kl. 13.46

Annonce