cookie-og-privatlivspolitik
Dorthe Vistisen er indehaver af smykkeforretningen Steen Andersen, og selv om det er hårde tider, så er der grund til smil takket være den lokale opbakning.

3

Billeder

Dorthe Vistisen er indehaver af smykkeforretningen Steen Andersen, og selv om det er hårde tider, så er der grund til smil takket være den lokale opbakning.
Foto: Claus Hansen

Lokal nyt

Lokal opbakning holder butikkerne kørende

Flere butikker oplever under covid-19 en værdifuld opbakning, og det er med til både at holde omsætningen kørende men også at holde håbet i live.
15. januar 2021 kl. 21:20 Af Camilla Fræhr Hansen

Annonce

NYKØBING Størstedelen af butikkerne i gågaden er tomme for kunder, gadestativerne er taget ind, og enkelte har da stadig resterne af julepynt hængene i udstillingsvinduerne. Gågaden er generelt bare ikke, hvad den plejer at være. Alligevel mærker flere butikker støtten fra de lokale.

51-årige Dorthe Vistisen, som siden 2009 har været indehaver af smykkeforretningen Steen Andersen i Østergågade, er en af dem, der tydeligt mærker, at kunderne stadig er der og bakker op.

- Jeg er så taknemmelig for opbakningen fra vores kunder. De bukker og nejer, når de har hentet deres bestilling i døren, men jeg har det sådan, at det er jo mig, der bukker og nejer, fordi de stadig bakker op. Jeg føler mig rigtig heldig, siger hun.

Dorthe Vistisen bruger nemlig sin tid på at være til stede i butikkerne i henholdsvis Nykøbing og Maribo, så hun kan udlevere produkter, når kunderne bestiller over blandt andet sociale medier.


Kunderne savner os

Det samme gør 55-årige Anita Michelsen, som er indehaver af Photocare i Østergågade.

Annonce

Hun har haft butikken siden 2004, og nu udnytter hun tiden med at holde status, kigge sortimentet igennem, gøre ekstra godt rent og udlevere kundernes bestillinger fra hjemmesiden. Hun deler også samme opfattelse som Dorthe Vistisen om, at de fysiske butikker er savnet.

- Mit indtryk er, at kunderne savner os. Det er begrænset, hvor meget kontakt man har med kunderne, men vi kan mærke og se på bestillingerne, at de stadig er der, fortæller Anita Michelsen.

Begge butiksindehavere har svært ved at anskue, hvor langt de kan trække den, før situationen bliver kritisk for dem. Dog har de begge indstillingen om, at de nok skal klare det, selv om det er hårdt.

- Kunderne er på en måde blevet mere bevidste om, at de er nødt til at handle i butikkerne. Jeg tror, at kunderne er blevet mere loyale overfor deres by. De kan jo se, hvordan byen ser ud nu, og hvordan det ville være, hvis vi ikke var her, siger Anita Michelsen.


Besværlig proces

Men selvom opbakningen er der, så lurer der stadig en usikkerhed og bekymring for fremtiden.

Annonce

- Vi søger da hjælpepakker, men spørgsmålet er, om det er nok. Det er en bøvlet og besværlig proces. Det var et helvede at finde ud af, siger Anita Michelsen.

For begge indehavere handler det om at se positivt på tingene og ikke hænge med næbet.

- Hvis man sidder og kigger for meget på tal, får man ondt i maven, og det får vi det ikke bedre af. Jeg fokuserer på det positive, og det er, at folk bakker op i corona-tiden, siger Dorthe Vistisen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

AF: MARTIN WOUTERS

præsentation fra formanden… 03. marts 2021 kl. 09.45

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov igen 02. marts 2021 kl. 14.07

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

Annonce

ANNONCE