Annonce
Lokal nyt

Lokal opbakning holder butikkerne kørende

Dorthe Vistisen er indehaver af smykkeforretningen Steen Andersen, og selv om det er hårde tider, så er der grund til smil takket være den lokale opbakning. Foto: Claus Hansen

Flere butikker oplever under covid-19 en værdifuld opbakning, og det er med til både at holde omsætningen kørende men også at holde håbet i live.

NYKØBING Størstedelen af butikkerne i gågaden er tomme for kunder, gadestativerne er taget ind, og enkelte har da stadig resterne af julepynt hængene i udstillingsvinduerne. Gågaden er generelt bare ikke, hvad den plejer at være. Alligevel mærker flere butikker støtten fra de lokale.

51-årige Dorthe Vistisen, som siden 2009 har været indehaver af smykkeforretningen Steen Andersen i Østergågade, er en af dem, der tydeligt mærker, at kunderne stadig er der og bakker op.

- Jeg er så taknemmelig for opbakningen fra vores kunder. De bukker og nejer, når de har hentet deres bestilling i døren, men jeg har det sådan, at det er jo mig, der bukker og nejer, fordi de stadig bakker op. Jeg føler mig rigtig heldig, siger hun.

Dorthe Vistisen bruger nemlig sin tid på at være til stede i butikkerne i henholdsvis Nykøbing og Maribo, så hun kan udlevere produkter, når kunderne bestiller over blandt andet sociale medier.

Anita Michelsen udnytter tiden om indehaver af Photocare til at holde status, gøre rent og udlevere kundernes bestillinger. Foto: Claus Hansen

Kunderne savner os

Det samme gør 55-årige Anita Michelsen, som er indehaver af Photocare i Østergågade.

Hun har haft butikken siden 2004, og nu udnytter hun tiden med at holde status, kigge sortimentet igennem, gøre ekstra godt rent og udlevere kundernes bestillinger fra hjemmesiden. Hun deler også samme opfattelse som Dorthe Vistisen om, at de fysiske butikker er savnet.

- Mit indtryk er, at kunderne savner os. Det er begrænset, hvor meget kontakt man har med kunderne, men vi kan mærke og se på bestillingerne, at de stadig er der, fortæller Anita Michelsen.

Begge butiksindehavere har svært ved at anskue, hvor langt de kan trække den, før situationen bliver kritisk for dem. Dog har de begge indstillingen om, at de nok skal klare det, selv om det er hårdt.

- Kunderne er på en måde blevet mere bevidste om, at de er nødt til at handle i butikkerne. Jeg tror, at kunderne er blevet mere loyale overfor deres by. De kan jo se, hvordan byen ser ud nu, og hvordan det ville være, hvis vi ikke var her, siger Anita Michelsen.

Selvom skiltet siger stop, så har det langt fra stoppet Dorthe Vistisen, som stadig gør det muligt for sine kunderne at bestille og afhente smykker. Foto: Claus Hansen
Artiklen fortsætter efter annoncen

Besværlig proces

Men selvom opbakningen er der, så lurer der stadig en usikkerhed og bekymring for fremtiden.

- Vi søger da hjælpepakker, men spørgsmålet er, om det er nok. Det er en bøvlet og besværlig proces. Det var et helvede at finde ud af, siger Anita Michelsen.

For begge indehavere handler det om at se positivt på tingene og ikke hænge med næbet.

- Hvis man sidder og kigger for meget på tal, får man ondt i maven, og det får vi det ikke bedre af. Jeg fokuserer på det positive, og det er, at folk bakker op i corona-tiden, siger Dorthe Vistisen.

  • Dorthe Vistisen er indehaver af smykkeforretningen Steen Andersen, og selv om det er hårde tider, så er der grund til smil takket være den lokale opbakning. Foto: Claus Hansen
  • Anita Michelsen udnytter tiden om indehaver af Photocare til at holde status, gøre rent og udlevere kundernes bestillinger. Foto: Claus Hansen
  • Selvom skiltet siger stop, så har det langt fra stoppet Dorthe Vistisen, som stadig gør det muligt for sine kunderne at bestille og afhente smykker. Foto: Claus Hansen
Annonce
Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Annonce
Annonce
112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum