Et saltet og røget gråandebryst passede perfekt til dommernes smagsløg ved kåringen af Årets Vildtret.
Ministeren klippede snoren, kokke fra hele Danmark gik amok i køkkenerne, og vildt i alle afskygninger overraskede publikum og dommere til Årets Vildtret på Als.
Kokke fra otte restauranter fra hele Danmark var kommet til Als med ét mål: at snuppe førstepladsen til Årets Vildtret
Inden kokkekonkurrencen løb af stablen, åbnede minister for fiskeri Eva Kjer Hansen (V) selve Årets Vildtret 2018.
Målet med festivalen er at få vildtet tilbage på de danske tallerkener, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.
Derfor skal festivalen hjælpe med at øge kendskabet og vise mulige flere tilberedningsmuligheder af vildtet, forklarer Henrik Willert Nielsen, der er kok og direktør på Den Kongelige Skydebane Sølyst og overdommer i festivalens anden konkurrence: Produktprisen. En pris for Danmarks bedste røg- og charcuterivarer samt færdigretter baseret på vildt.
Og den pris gik til Nakskov.
- Årets produktpris gik til Restaurant Gonzalez Feilberg i Nakskov for et saltet og røget gråandebryst. Produktet er en flot kombination af smag, godt håndværk og konsistens. Og ikke mindst viser det rigtig mange anvendelsesmuligheder af gråanden, der er en af de vildtarter, der er meget af i sæson, udtaler Henrik Willert Nielsen, som slutter med at prisen er meget velfortjent.