cookie-og-privatlivspolitik
Mette Frederiksen (S) bliver Danmarks næste statsminister.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Lokal nyt

Lokale MF'ere: LF vinder og taber på aftale

Bekymring og glæde præger lokale folketingsmedlemmer efter aftalen om en "Retfærdig retning for Danmark" mellem S, R, SF og EL.
26. juni 2019 kl. 13:10 Af Jesper Bøgh

Annonce

LOLLAND-FALSTER Socialdemokratiets Mette Frederiksen har nu støtte til at danne en socialdemokratisk mindretalsregering med en aftale om en ny retning med R, EL og SF.

Hos de tre lokale folketingsmedlemmer Lennart Damsbo-Andersen (S), Kasper Roug (S) og Anne Valentina Berthelsen (SF) er der glæde at spore.

De peger alle tre på, at velfærden - med blandt andet minimumsnormering i daginstitutioner - står til et løft til glæde for Lolland-Falster.

Samtidig lægger de ikke skjul på, at planlagte skattelettelser vil blive rullet tilbage, og at en del af finansieringen til aftalen vil skulle findes ved flere skatter og afgifter.

Finansieringen er dog ikke konkret beskrevet i aftalen.

- Det er useriøst, at man har aftalt en masse mål uden finansiering, lyder det fra Marcus Knuth (V), der forventer en hård tid forude for de lokale landmænd.

- Det vil med en skat på generationsskifte blive meget svært at gennemføre netop det i lokale familielandbrug, forudser han.

René Christensen (DF) undrer sig over, at en udligningsreform ikke er nævnt.

- Det er skidt for Lolland-Falster, siger René Christensen.

Læs meget mere om regeringsdannelsen i onsdagens udgave af Folketidende, hvor du blandt andet finder en uddybning af de lokale folketingsmedlemmers meninger i artiklen "Aftale modtages blandet"KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I demokratiets og… 08. november 2019 kl. 12.54

AF: BJARKE ROSENKILDE

Massesugesstion for viderekommende. 06. november 2019 kl. 09.40

AF: POUL HANSEN

At tænke sig.... 05. november 2019 kl. 17.08

AF: JOHN WENNERWALD

Lønnen stikker af 03. november 2019 kl. 21.55

Annonce