cookie-og-privatlivspolitik
Ulykken 20. marts på motortrafikvejen ved Tårsvej gav anledning til stort oprydningsarbejde og er nu også årsag til debat blandt landmænd.
Ulykken 20. marts på motortrafikvejen ved Tårsvej gav anledning til stort oprydningsarbejde og er nu også årsag til debat blandt landmænd.
Foto: Jan Knudsen/arkiv

Lokal nyt

Lokale landmænd er sure over jyske kollegers kritik

Nogle jyske landmænd ville skabe debat om uansvarlige kørsler med gyllevogne, men gav forkert eksempel.
23. april 2019 kl. 19:40 Af Peter Gade

Annonce

BRANDERSLEV Et debatoplæg om ulykker med gyllevogne, som syv jyske landbrugsforeningsformænd har rejst i LandbrugsAvisen, bliver nu mødt med hård kritik af John Nielsen, der er formand for Dansk Landbrug på Sydhavsøerne.

Baggrunden er, at de jyske formænd nævner en konkret ulykke ved motortrafikvejen ved Branderslev onsdag 20. marts som et eksempel på vanvidskørsel med gyllevogne.

- Det er helt urimeligt, siger lokalformand John Nielsen, når føreren af gyllevognen bevisligt intet ansvar havde for ulykken, siger John Nielsen.

Ulykken skyldtes, at en mand, der var fører i en personbil, overtrådte sin ubetingede vigepligt og derfor ramte gyllevognen.

Chaufføren i gyllevognen forsøgte at undvige, men skred ud i rabatten.

Omtalen i LandbrugsAvisen har ført til, at medlemmer af den lokale landboforening har truet med at melde sig ud.

En af de syv formænd fra Jylland, Jens Gammelgaard fra Odder-Skanderborg, beklager nu dybt, at eksemplet fra Vestlolland kom med i debatoplægget.

- Det er stærkt uheldigt. Den ulykke burde aldrig have været med. Jeg beklager, at vi har brugt et dårligt eksempel i vores mål om at rejse debat, siger Jens Gammelgaard.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

stormøde mellerm… 21. juli 2019 kl. 08.57

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

AF: BJARKE ROSENKILDE

Sandheden er ilde hørt 07. juli 2019 kl. 16.31

Annonce