cookie-og-privatlivspolitik
Antallet af testcentre lokalt fortsætter uændret foreløbigt.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Lokale smittetal er meget lave

Kun 20 er den seneste uge testet positiv for corona i de lokale kommuner.
10. juni 2021 kl. 12:10 Af Margit Olsen

LOLLAND-FALSTER Antallet af smittede med corona-virus lokalt er meget lavt, og dermed er Lolland-Falster klar til den genåbningsaftale, som regeringen sammen med et flertal i Folketinget indgik tidligt torsdag morgen.

I Guldborgsund Kommune er der den seneste uge konstateret 16 smittede med corona. I Lolland Kommune er tallet blot fire.

De lave smittetal lokalt betyder, at Lolland indtager en sjetteplads over de kommuner i landet med færrest smittede.

Guldborgsund Kommune ligger på en 15. plads med færrest smittede ud af landets 98 kommuner.

Lolland har et incidenstal på 9,8.

Annonce

Det vil sige, at der er 9,8 smittede borgere beregnet ud fra 100.000 borgere. I Guldborgsund er incidenstallet 26,4.

Den nye udfasningsaftale betyder, at der hen over sommeren vil blive lempet for restriktioner omkring visning af coronapas og testkrav.


Stadig behov for testcentre

Der opfordres ifølge nattens aftale til, at personale, som ikke er vaccineret, og som møder fysisk frem på arbejdspladser, bliver testet.

Ligesom der i aftalen lægges op til, at skoleelever i grundskolen, på efterskoler, højskoler og frie fagskoler jævnligt bliver testet til og med september.

Dog gælder opfordringen ikke for personer, der tidligere har været smittet, eller som har opnået beskyttelse fra første vaccinationsstik.

Annonce

Dermed vil der stadig være behov for mange testcentre. På Lolland-Falster er der i alt 19 testcentre, hvoraf hovedparten er de Falck-drevne hurtigtestcentre, og her fortsætter man indtil videre med den åbningstid, der kendes i dag.

- Der er foreløbig ingen ændringer med hensyn til antal af testcentre og åbningstider, fortæller lederen af Falcks testcentre i Guldborgsund, Lolland og Vordingborg kommuner, Sarah Albrektsen.

Hun har ansvaret for de cirka 200 personer, som er ansat i Falcks testcentre i de tre kommuner.


Vaccinationer i fuld gang

De to lokale kommuner ligger begge over landsgennemsnittet, når man kigger på, hvor stor en del af den borgergruppe som tilbydes vaccine mod covid-19.

På landsplan er godt 24 procent færdigvaccineret. I Guldborgsund Kommune har godt 17.000 borgere fået det andet stik, svarende til 27,9 procent. I Lolland er antallet af færdigvaccinerede helt oppe på 28,8 procent, idet godt 11.000 borgere er færdigvaccineret.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE