cookie-og-privatlivspolitik

16

Billeder

Lovestorm Vega
Foto: Claus Hansen

Lokal nyt

Lolland-Falster festede og blev hyldet i hovedstaden

OPDATERET STØRRE BILLEDSERIE: Det lolland-falsterske ophav blev hyldet, da Lovestorm-bevægelsen fredag aften rykkede ud af Facebook og til København.
05. oktober 2015 kl. 03:37 Af Oliver Jensen

FAKTA
Lolland-Falster Lovestorm opstod som gruppe på Facebook som en reaktion på titlen TV 2-programserien "På røven i Nakskov". I seks afsnit fra april til juni 2015 gik TV 2 tæt på folk på kanten af samfundet i Nakskov.


Facebook-gruppens budskab er at sætte fokus på alle de positive ting, der foregår på Lolland-Falster. Gruppen samlede i løbet af de første fire dage over 20.000 medlemmer, og i dag er tallet nu over 22.600 medlemmer.

Stolthed. Der er bestemt noget at glæde sig over, hvis man har eller har haft sit postnummer på Sydhavsøerne - og der er bestemt også meget, der taler for at tage til landsdelen. Det var budskabet i aftes, da en sand Lolland-Falster kærlighedsstorm fyldte spillestedet Store Vega i København.

Her bød fredagsfesten på lokale retter samt underholdning med musikere, der alle har sit ophav i landsdelen. Og meningen med arrangement var klart, forklarer tovholder Anne-Lise Becker fra kvindenetværker QLF, som står bag Lolland-Falster Lovestorm.

- Med Lovestorm-bevægelsen har vi fået vækket den indre stolthed, der måske har været glemt på Lolland-Falster. Jeg tror ikke, vi kan få udkantsbegrebet til at dø, men vi kan bestemt ændre opfattelsen af "Udkantsdanmark", herunder Lolland-Falster, og det er bestemt sket i aften, hvor vi har flyttet festen fra Facebook og ind til hovedstaden , forklarede i hun aftes til Folketidende.

Musikalske indslag fra scenen
Målet med festen var også at bringe folk fra land og by tættere på hinanden, fortalte Anne-Lise Becker. Der var da solgt 300 billetter til spisning, og efterfølgende kom flere forbi spillestedet, da blandt andre festorkestret Burgermeisters gik på scenen og satte gang i kærlighedsfesten.

- Med Lovestorm er man rykket ud af den offerrolle, som har kategoriseret Lolland-Falster og udkantsområderne herhjemme. Der er nu en udtalt glæde ved at komme herfra, og med aftenens tema føler vi os bestemt hjemme på Lolland-Falster, selvom vi i aften spiller på Vesterbro, sagde blandt andre festorkestrets forsanger Lars Hansen til Folketidende.

Annonce

Også den verdenskendte violinist Kim Sjøgren, der er opvokset i Nakskov, satte gang i Store Vega, ligesom pop-duoen Noah, der tæller Troels Gustavsen og Lasse Dyrholm, som mødte hinanden på Nykøbing Falster Katedralskole og siden er kendt for numre som "Over byen" og "Det' Okay", spredte god stemning i salen. Til sidst spillede dj Peter Parker alias Peter Grünewald fra Marielyst op til kærlighedsfesten.

- Nu håber vi, at vi har fået skabt så meget nysgerrighed omkring vores skønne landsdel, så københavnerne, der også deltog i festen, nu tænker: "Wow! Lolland-Falster, dér vil jeg ned. Det er her, jeg vil bo og drive virksomhed", slutter Anne-Lise Becker.

Læs meget mere om weekendens kærlighedsfest og se flere billeder fra aftenens fest i mandagens udgave af Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

Annonce

ANNONCE