cookie-og-privatlivspolitik
Nicolaj Sand, partner i Ung & Iværksætter, til højre i billedet. Martin Thrane, iværksætter, til venstre.
Foto: Arkivfoto

Lokal nyt

Lolland Kommune bagud på iværksættere

Der er gået mode i at være selvstændig, mener serieiværksætter. Men Lolland Kommune har færre nye virksomheder i 2018 end andre kommuner.
10. april 2019 kl. 10:43 Af Andreas Johansen

Annonce

På landsplan blev der i 2018 i alt oprettet 47.123 nye virksomheder i 2018. Et tal, der bekræfter, at danskerne har mod på at starte egen virksomhed – hvad end det er et lille hobbyprojekt, der har grebet om sig, eller starten på et konglomerat, viser tal fra Iværksætterundersøgelsen 2018, som netop er udgivet af Dinero.

Men tendensen er kraftigst i kommunerne i og omkring København. Kommuner som Gentofte, Albertslund og Rudersdal har næsten dobbelt så mange nyregistrerede CVR-numre i 2018 som Lolland Kommune. Landsgennemsnittet er 13,4 nye virksomheder pr. 1000 indbyggere – Lolland ligger i den tunge ende af skalaen med 9,9 nye virksomheder pr. 1000 indbyggere.

Og det er ikke ideelt, mener Nicolaj Sand, partner i foretagendet Ung & Iværksætter, der har det erklærede mål at skabe grobund for flere unge selvstændige erhvervsdrivende på Lolland og Falster.

- Der er flere grunde til, at det kan være godt at have mange iværksættere. De bidrager selvfølgelig både med arbejdspladser og skatteindtægter, men endnu vigtigere, synes jeg, er det, at de lærer en masse ting af at have egen virksomhed. Mange af de ting kan jo også bruges på det klassiske arbejdsmarked, fortæller Nicolaj Sand fra Ung & Iværksætter.

Put det på skemaet

I alt blev der i Lolland Kommune oprettet 225 nye CVR-numre, mens tallet i Guldborgsund Kommune lå tæt på landsgennemsnittet og placerede kommunen som nummer 47 ud af de i alt 98 danske kommuner.

Skal der skabes flere nye virksomheder, mener Nicolaj Sand at det kunne være smart at putte iværksætteri på skoleskemaet, eller at lade lokale virksomheder taget unge talenter under vingerne, for at give dem en smagsprøve på livet som selvstændig.

- Iværksætteri er blevet moderne, og du kan jo se det i tv-programmer som Løvens Hule og Vejen til Seier. Men det er ikke nok, det er blevet gjort sejt – de unge skal også lære lidt om de kedelige ting, før de kaster sig ud i det, siger Nicolaj Sand fra Ung & Iværksætter.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

AF: BJARKE ROSENKILDE

Sandheden er ilde hørt 07. juli 2019 kl. 16.31

AF: JOHN WENNERWALD

Brystkræftsafdeling flyttes 30. juni 2019 kl. 22.05

Annonce