cookie-og-privatlivspolitik
I 2017 underskrev Lolland kommune og HOFOR en aftale om samarbejde inden for klima- og energi-området. Onsdag skriver SEAS-NVE under på at blive ny partner i aftalen.
I 2017 underskrev Lolland kommune og HOFOR en aftale om samarbejde inden for klima- og energi-området. Onsdag skriver SEAS-NVE under på at blive ny partner i aftalen.
Foto: Claus Hansen

Lokal nyt

Lolland får ny klimapartner

Lolland kommune og HOFOR byder onsdag SEAS-NVE velkommen som ny partner i REEL-samarbejdet.
10. december 2019 kl. 22:00 Af Birgitta Andersen

Annonce

LOLLAND - Det er en afgørende spiller, vi får ind i aftalen. Og det på det bedste tidspunkt, der kunne tænkes.

Borgmester i Lolland kommune, Holger Schou Rasmussen (S) jubler over det nye partnerskab, der onsdag bliver søsat på klima- og energiområdet. Og det, netop som regeringen har løftet sløret for den store klimalov, der faldt på plads i fredags.

De mange mål i loven skal nås, og her skal Lolland være foregangskommune. Derfor styrker man nu REEL-partnerskabet (REn Energi Lolland, red.).

Tidligere har HOFOR (Hovedstadens Forsyningsselskab, red) og Lolland kommune været samarbejdspartnere i aftalen. Men nu er duoen altså blevet til en trio, når SEAS-NVE indgår i partnerskabet.

- SEAS-NVE kan sammenspille systemerne, vi allerede har. De sætter ikke måske ikke så mange vindmøller og solceller op, men de ejer energinettet, så de må og skal tænke i nye løsninger til fremtidig energilagring. Til det får de brug for et laboratorium, og her er Lolland perfekt, siger Holger Schou Rasmussen.

SEAS-NVE træder ind i partnerskabet på lige vilkår med Lolland kommune og HOFOR. Det vil sige, at de ud over viden og virkelyst også skyder en million kroner i projektet.

- Vi får større økonomisk volumen og dermed mere muskelkraft i forhold til, hvad vi kan få igennem, siger Lollands borgmester.

Hos SEAS-NVE kan man sagtens se fordelene af partnerskabet.

- Vi glæder os rigtig meget til samarbejdet. En af de hårde nødder at knække i den grønne omstillingsproces er at få skabt en balance mellem produktion og forbrug af grøn strøm. I det her partnerskab får vi mulighed for at arbejde med forskellige modeller for at skabe den balance, lyder det fra Henrik Wej Petersen, enterprisedirektør i SEAS-NVE.

Hos HOFOR glæder bestyrelsesformand Leo Larsen sig over, at samarbejdet mellem by og land - København og Lolland - om at finde nye energirigtige løsninger, nu får en ny stor medspiller med meget viden på området.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce