cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Peter Hove Olesen

Lokal nyt

Lolland har skærpet tonen om atomaffald

Dyb bekymring over rapport om deponering af Risøs atomaffald.
06. november 2014 kl. 15:30 Af Torsten Elsvor

Annonce

Lolland Kommunes klima-, miljø- og teknikudvalg skærper nu tonen i et nyt høringssvar om et muligt fremtidigt slutdepot for atomaffald.

- Vi er dybt bekymrede over den rapport, der nu foreligger, og derfor er vores høringssvar formuleret i skarpe vendinger. I forhold til det forslag til svar, som udvalget behandlede, vedtog vi at stramme det yderligere, siger udvalgsformand Henrik Høegh (V).

Et område ved Rødbyhavn er blandt de fem lokaliteter, som er udpeget til at kunne rumme et slutdepot.

Lolland er under ingen omstændigheder interesseret i at modtage atomaffaldet.
I høringssvaret hedder det blandt andet:
“Kommunerne blev på møde med Ministeriet tilbage i september 2013 lovet, at de tre spor; slutdepot, mellemdepot og deponering i udlandet ville komme til at køre sideløbende. En sådan parallel proces er lovet fra Ministeriets side flere gange og omtales også i det fremsendte materiale.
Sådan oplever Lolland Kommune imidlertid ikke processen. Lolland Kommune oplever tværtimod, at processen omkring slutdepot kører uanfægtet videre på trods af, at der tilsyneladende, i hvert fald Lolland Kommune bekendt, ikke arbejdes seriøst med at beskrive muligheden for et mellemdepot.”

Lolland Kommune har tidligere blandt andet påpeget sin frygt for kommende oversvømmelser, men det synes at være faldet ud af rapporten.

- Derfor påpeger vi det endnu en gang.
Henrik Høegh skal i øvrigt i begyndelsen af december med Folketingets miljøudvalg og sundhedsudvalg til Holland for at se, hvordan man der har etableret et mellemlager for atomaffald.
- Jeg er tilfreds med, at sundhedsudvalget nu også er begyndt at interessere sig for emnet, siger Henrik Høegh.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Moderne befolkningsopdragelse 21. oktober 2019 kl. 12.46

AF: BJARKE ROSENKILDE

Når Gud er død. 21. oktober 2019 kl. 02.13

AF: JOHN WENNERWALD

Velfærd i kommunerne 20. oktober 2019 kl. 21.26

AF: BJARKE ROSENKILDE

Borgerens stat 19. oktober 2019 kl. 13.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Lokalpolitik 18. oktober 2019 kl. 11.15

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

Annonce