cookie-og-privatlivspolitik
Rådhuset i Maribo, Arkivfoto
Foto: Per Houby

Lokal nyt

Lolland vil stoppe vold og trusler

En såkaldt koncernberedskabsplan blev i sidste uge præsenteret for byrådet
28. august 2017 kl. 15:42 Af Palle Nevad Frandsen

En undersøgelse sidste år blandt medarbejderne i Lolland Kommune viste, at 362 af dem havde været udsat for vold begået af en borger, og flere havde modtaget trusler eller været genstand for krænkende handlinger.

I december lovede borgmester Holger Schou Rasmussen (S), at undersøgelsen ville blive taget alvorligt, og at der ville blive udarbejdet handlingsplaner til personalet - og disse blev præsenteret for byrådet i sidste uge.

Der er tale om en såkaldt koncernberedskabsplan, som beskriver, hvordan medarbejderne skal reagere, hvis de eksempelvis udsættes for vold eller trusler, eller der opstår skyderi.
- I beredskabsplanen står der, at den skal anvendes i fredstid. Man skulle jo tro, at en sådan beredskabsplan skulle anvendes i krigstid, men sådan er det ikke, sagde Marianne de la Motte (SF) på byrådsmødet.

Lolland Kommune har allerede set sig nødsaget til at gå drastisk til værks og sikre ekstra beskyttelse til de ansatte på kommunens jobcenter. Ved månedsskifter er der hyret vagtpersonale ind for at sikre ro og orden.

Forholdene på Lolland følger en tendens på landsplan, og Folketinget besluttede sidste år at skærpe straffene for vold, trusler og chikane mod offentligt ansatte, ligesom det er blevet nemmere at rejse sådanne sager.

Annonce

Læs mere om den nye beredskabsplan i artiklen "Vagter må beskytte personalet" i mandagens udgave af Folketidende

Klik her for at læse Folketidende på PC
Klik her for at læse via en mobil enhedKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

AF: JOHN WENNERWALD

Dronning over alle 03. oktober 2021 kl. 22.46

AF: TOM AHLQVIST

Ældres forhold. 30. september 2021 kl. 16.06

Annonce

ANNONCE