Arne Hansen og Christian Vang er kommet godt fra start påden økologiske gård.
“Hos Arne Hansen og Christian Vang har man valgt at give dyrene de bedste levebetingelser. Grisene bliver født ude, og de lever hele deres liv udenfor. Det bliver slagtet lokalt og skånes derfor for lange transporter. Det er dyrevelfærd, som kan smages, og det er muligt at tilberede kødet virkeligt mørt, uden at det mister sin struktur”.
Sådan lød det fredag aften i restauranten Mielcke & Hurtigkarl i Frederiksberg Have som begrundelse, da Christian Vang og Arne Hansen blev tildelt Det danske Gastronomiske Akademis hædersdiplom.
Der var også grund til stolthed over hæderen, da det er mindre end et år siden, at de første 24 grise blev sendt ud på 14 hektar jord omkring gården Glostrup på Præstegårdsvej ved Købelev.
Arealet er udvidet, og nu færdes der cirka 1.000 grise på de 30 hektar landbrugsjord, der er overgået til økologisk drift.
- Vi er blevet ved med at udvide produktionen, og det gør vi også fremover ifølge vores kontrakt, forklarer Arne Hansen.
Man har oprettet Lollands Økologi Aps, som har indgået en kontrakt med CT Catering, som aftager kødet og sælger det videre til professionelle køkkener.
Læs om den stigende produktion på gården, i lørdagens Folketidende.
KLIK her for at læse Folketidende på PC
Klik her for at læse via en mobil enhed