cookie-og-privatlivspolitik

18

Billeder

Horbelev.
Foto: Tine Perlt

Lokal nyt

Luftskibet har passeret Falster

OPDATERET FREDAG MED FLERE BILLEDER: Luftskibet Goodyear Blimp var på vej til København i forbindelse med et motorsportsløb.




05. august 2021 kl. 08:29 Af Jakob Poulsen

Et stort luftskib, også kaldet en Zeppeliner, kunne med lidt held spottes på himlen over Lolland eller Falster, eller måske begge øer, både i dag, torsdag, og igen på mandag.

Luftskibet bevæger sig med en pæn hastighed og havde allerede kort før klokken 12.50 forladt luftrummet over Falster igen og befinder sig nu kortvarigt over Bogø.

Vi stopper derfor med at liveopdatere luftskibets færd for denne gang, men forsøger at holde øje med det, når det skal tilbage mod Tyskland.

Luftskibet, der kaldes Blimp, tilhører dækproducenten Goodyear og er på vej fra Tyskland til København, hvor det skal levere mediedækning i forbindelse med motorsportsløbet Copenhagen Historic Grand Prix i touringcars-serien i weekenden.

Ifølge en pressemeddelelse fra Goodyear er det første gang i dette årtusinde, at luftskibet besøger Danmark.

Annonce

Goodyear Blimp er mere end 75 meter langt og næsten 18 meter højt. Goodyears Blimp-luftskibe ses ofte i USA ved større sportsbegivenheder, men i Europa og ikke mindst Danmark er det mere et særsyn.

Efter besøget i Danmark, returnerer luftskibet til Tyskland på mandag, hvor der dermed også burde være muligheder for at spotte det i luften over Lolland-Falster.

Det skal nemlig videre på en tysklandstur, der går over Fehmarn, Lübeck, Hamburg, Hildesheim, Kassel, Frankfurt, Mannheim og Stuttgart i løbet af 9. og 10. august -altså mandag og tirsdag i næste uge.

Mens luftskibet er i København skal det ikke blot kaste glans over motorsportsløbet, men også flyve over københavnske seværdigheder og give de inviterede passagerer en enestående oplevelse, hedder det i pressemeddelelsen.

Luftskibet besøger motorsportsløbet i København, fordi det er en del af touringcar-serien PURE ETCR, som Goodyear er eneleverandør af dæk til.

Annonce

Du kan følge luftskibet på Flightradar24.com, hvor det er let at få øje på, fordi det i modsætning til de almindelige fly har form som en gul ballon.
KLIK HER.

Hvis du har taget billeder af luftskibet, er du velkommen til at sende dem til os på mailen nyhedsdesk@folketidende.dk
Skriv gerne, hvor billederne er taget henne.



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

Madfællesskab 28. september 2021 kl. 16.21

AF: JOHNNY BØGVAD

Kommentar til jeres indlæg… 28. september 2021 kl. 16.19

AF: JOHN STÆVNGAARD

Historisk øjeblik venter! 27. september 2021 kl. 11.47

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

Annonce

ANNONCE