cookie-og-privatlivspolitik
Mindre behov for kapacitet lukker test- og vaccinationssteder. Arkivfoto
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Lukker vaccinations- og teststeder

Covid-19: Vaccination af børn samles ét sted på Lolland-Falster.
24. september 2021 kl. 10:46 Af Margit Olsen

Fra 1. oktober skal alle børn under 15 år på Lolland-Falster, som skal vacciners mod covid-19, til Maribo for at få stikket.

- Vi er ved at nedskalere både test- og vaccinationssteder, da behovet er faldende, fortæller funktionschef og driftsansvarlig for covid-19-test og vaccinationer i Region Sjælland, Hanne Schjøning.

- Når børn under 15 år skal vaccineres, kræves det, at der er en læge til stede, og for at spare på vores læger har vi valgt at samle vaccinationerne af børn ét sted på Lolland-Falster - i Maribo, tilføjer hun.

Foruden samlingen af børnevaccinationer lukker Region Sjælland også for muligheden for vaccination på Egegodvej ved sygehuset i Nykøbing.

På test- og vaccinationscentret på Århusvej i Nykøbing bliver der ved udgangen af denne måned nedskaleret således, at der bliver en dag ugentligt, hvor der er mulighed for vaccination, mens det stadig vil være muligt at få foretaget en pcr-test alle ugens dage.

Annonce

I Nakskov, hvor der i øjeblikket er to adresser for henholdsvis test og vaccination, arbejder regionen på at finde en fælles adresse til de to funktioner. Her er målet at tilbyde vaccination en dag om ugen og test fire dage om ugen.

Muligheden for at blive vaccineret i Stubbekøbing og Gedser, som på nuværende tidspunkt er en gang ugentligt begge steder, vil blive lukket i næste uge grundet en lav tilslutning, siger Hanne Schjøning.

Testcentrene ved grænserne ved henholdsvis Gedser og Rødbyhavn er en del af den nationale udmelding.

Og netop en national udmelding om omfanget af tilbud af test- og vaccinationsmuligheder forventer Hanne Schjøning kommer i løbet af nogle få dage.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE