Annonce
Lokal nyt

Lyrik fra Engestofte

Søstrene Lise Egeskov og Mette Egeskov (TH) på Engestofte Gods, som ligger lokaler til ny TV serie. Foto: Anders Knudsen

De kommende seks torsdage kan Engestofte ses i nyt musikprogram.

Det er ikke hver dag, at Engestofte Gods udenfor Sakskøbing kommer på landsdækkende tv. Men fra torsdag aften og seks uger frem kan man hver torsdag komme med indenfor på godset, når DR1 blænder op for en ny programserie efter svensk forbillede med titlen "Helt lyrisk".

Her skal 12 professionelle danske musikere sætte musik og sang til tekster, som er skrevet af kendte danske digtere - blandt dem Emil Aarestrup, der udover at være digter også var læge i blandt andet Sakskøbing og Nysted i første halvdel af 1800-tallet.

De 12 musikere, der skal fortolke digternes tekster, er Poul Krebs, Bro, Aura, Barbara Moleko, Caroline Henderson, Dorthe Gerlach, Hjalmer, Jokeren, Lina Rafn, Steen Jørgensen, Søren Sko og Wafande, oplyser DR i en pressemeddelelse.

Udover Emil Aarestrup skal de sætte musik og sang til tekster af Michael Strunge, Tove Ditlevsen, Gustaf Munch Petersen, Ivan Malinowski, Grethe Risbjerg Thomsen, Jens August Schade, Morten Nielsen og Halfdan Rasmussen.

I det første program, som sendes på DR1 torsdag klokken 21, er det Poul Krebs og Bro, som får til opgave at fortolke Michael Strunges digt "Livets hastighed".

Det er Lise Rønne, som tidligere har været vært på blandt andet det europæiske Melodi Grand Prix, X Factor og Aftenshowet, der er vært på "Helt lyrisk", og hun er i løbet af arbejdet med ns gade" ud af "Helt lyrisk", siger hun i pressemeddelelsen.

Programmerne blev optaget foran et livepublikum på Engestofte over tre dage midt i september. Og på godset er administrerende direktør Mette Egeskov glad for at have lagt lokaler til.

- Produktionsselskabet, der har optaget det, lejede sig ind hos os. Det var enormt sjovt at være med til, og det kørte rigtigt godt. De var meget søde, både folkene fra produktionsselskabet og musikerne, så vi har været rigtigt glade for det, og vi gør det gerne igen en anden gang, siger Mette Egeskov.

Da programmerne endnu ikke har været sendt, kan hun naturligt nok ikke svare på, hvor meget Engestofte vil få ud af det i form af omtale og nye kunder.

- Vi ved ikke, hvor meget Engestofte bliver nævnt, men vi sagde til dem, at de gerne måtte nævne Lolland mest muligt, så vores egn får noget positiv omtale. Man kan jo håbe, at folk får lyst til at komme ned og besøge os, når de ser udsendelserne i tv, slutter Mette Egeskov.

Første afsnit af "Helt lyrisk" sendes som nævnt torsdag klokken 21, men det kan ses på DR TV på nettet allerede klokken 6.00 samme dag. De resterende programmer sendes de følgende fem torsdage.

  • Anders Knudsen
    Søstrene Lise Egeskov og Mette Egeskov (TH) på Engestofte Gods, som ligger lokaler til ny TV serie. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Annonce
Annonce
112

14-årig dreng meldt savnet

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

112

Bil i brand på motorvejen

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Annonce
Annonce
Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Guldborgsund

Revyen solgte ud: - Nu skal vi lige komme os over chokket