cookie-og-privatlivspolitik
Kunstnerisk leder Susanne Grue Jørgensen glæder sig til igen at kunne invitere nysgerrige indenfor til Lys over Lolland.
Kunstnerisk leder Susanne Grue Jørgensen glæder sig til igen at kunne invitere nysgerrige indenfor til Lys over Lolland.
Foto: Claus Hansen

Lokal nyt

Lyset vender tilbage til Lolland

Lys over Lolland fejrer jubilæum med forsinkelse.
15. marts 2021 kl. 08:02 Af Andreas Johansen

SAKSKØBING 2020 skulle egentlig have været året, hvor Lys over Lolland løb af stablen for 20. gang. Men det er ingen hemmelighed, at hele det år i store træk blev revet ud af kalenderen til fordel for et år med hjemmearbejdspladser og lange, afsondrede gåture i naturen.

Men nu siger kalenderen 2021, adskillige vacciner mod covid-19 er udfærdiget og i skrivende stund ved at blive produceret - og det giver håb for fremtiden. Ja man kunne fristes til at sige, at det lysner i horisonten.


Fejrer jubilæum

Samme fornemmelse står folkene bag lysets lollandske fejring med. Hvor 2020 ikke blev det festår, det skulle have været, står sensommeren i 2021 i stedet til at blive det, forklarer kunstnerisk leder, Susanne Grue Jørgensen.

- Vi glæder os til at gennemføre Lys over Lolland i år fra 20. til 29. august på Saxkjøbing Sukkerfabrik. Årets tema er "Lysfald", og med en spændende udstilling og et interessant program bliver det en forsinket fejring af Lys over Lollands 20-års jubilæum, hvor vi har inviteret mange kunstnere fra ind- og udland, som har bidraget med kunstneriske oplevelser gennem de 20 år. Sammen med nye gæstekunstnere vil det blive en markant kunstnerisk fejring af vores jubilæum, hvor blandt andet kunstneren Ingvar Cronhammar, der tidligere har været med til at gennemføre Lys over Lolland, skaber et jubilæumsværk til Lys over Lolland med titlen "Blodstille".

Man kan selvfølgelig aldrig spå om fremtiden, men efter de meldinger, der kommer fra Statsministeriet, burde det fint kunne lade sig gøre at afvikle Lys over Lolland, når vi rammer sensommeren.

Annonce

-  Vi overholder selvfølgelig myndighederens krav omkring sikkerhed og ser med forventning frem til, at forsamlingskravene er blevet normaliseret i slutningen af august, så vi kan åbne op og byde alle velkommen til årets Lys over Lolland, fortæller Susanne Grue Jørgensen.

Som de senere år kommer Lys over Lolland også til at sprede sig udover byen på flere omkringliggende områder.

- Der er stadig mange ting, der er i spil, for der er jo stadig en del måneder til sensommeren. Men vi satser på at lave spændende ting ude i oplandet, ikke kun på sukkerfabrikken, lyder det fra Susanne Grue Jørgensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

Annonce

ANNONCE