Andre tjenester
Vi har observeret, at du har installeret en adblocker. Vi kan derfor ikke vise dig vores annoncer. Det er vi rigtig kede af, da indtægterne fra annonceringen er med til at vi på daglig basis kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.
Vi håber derfor, at du i din adblocker, vil tillade visning af annoncer fra folketidende.dk. Selvom du tilføjer folketidende.dk, vil du stadig undgå reklamer fra andre sites.
Klik på dit adblock ikon i browseren. Tilføj domænet folketidende.dk under tilladte domæner. Næste gang du besøger os vil reklamerne kunne vises.
Tak for hjælpen og god læselyst!
Lolland-Falsters Folketidende
Guldborgsunds nye kvalitetsstandard for hjemmehjælp er på vej til endelig godkendelse af byrådet. Ældrerådet har flere kritikpunkter
GULDBORGSUND Ældre, der skal på weekend, kommer i fremtiden i højere grad til at slippe for at betale for mad, de ikke spiser.
Det sker, når byrådet forventeligt godkender den nye kvalitetsstandard for personlig pleje, praktisk hjælp, madservice og rehabiliteringsforløb på sit kommende møde.
Som det er nu, kan ældre, der får mad fra Fælleskøkkenet, ikke afbestille deres døgnforplejning for mindre end syv dage ad gangen.
Det er et urimeligt krav, mener Guldborgsund Ældreråd, og politikerne i social-, sundheds- og omsorgsudvalget giver rådet ret.
Efter ældrerådets høringssvar bliver kvalitetsstandarden på dette område derfor nu ændret, så de ældre med to dages varsel kan afbestille maden, når de skal på ferie, weekendtur, enkeltdagsbesøg hos familien eller lignende.
- Vi har lyttet og er enige i, at syv dage er i overkanten. Folk skal jo ikke betale for mad, de ikke får glæde af, siger formand for social-, sundheds- og omsorgsudvalget Bo Abildgaard (S).
En del af ældrerådets øvrige kritikpunkter kommer politikerne til gengæld ikke i møde.
Det gælder blandt andet ønsket om, at kommunen stiller ens mikrobølgeovne til rådighed for de ældre kunder hos Fælleskøkkenet, så det bliver nemmere for hjemmehjælperen at betjene ovnen og tilberede maden korrekt.
- Vi har dygtigt personale, og det er deres ledelses ansvar, at de kan betjene de forskellige typer af ovne, som de ældre har. Og at det ikke tidsmæssigt går ud over de andre opgaver, der skal løses hos de ældre. Så vi kommer ikke til at stille ens ovne til rådighed, fastslår Bo Abildgaard.
Ældrerådet efterlyser også, at kvalitetsstandarden formuleres, så det fremgår tydeligere, at rengøring i de ældres hjem ikke kun handler om støvsugning.
- Man kan altså ikke komme om bag et toilet og gøre rørene rene med en robotstøvsuger, indvender ældrerådsformand Doris Hartmeyer.
Det er Bo Abildgaard enig i, og han henviser til, at kvalitetsstandarden allerede beskriver flere andre typer af rengøring, så ældrerådet skal ikke være bekymret på det punkt.
Ældrerådet stiller i sit høringssvar også krav om, at ældre tilbydes bad hver uge, og at de kan få vasket mere end to maskiner tøj hver 14. dag, hvis de har behov for det. Men her løber rådet en åben dør ind, lyder det fra formanden.
- Begge dele er allerede gældende. Standarden for bad er en gang om ugen. Derudover kan man kan få bad oftere efter en individuel vurdering, hvis der er behov for det. Det samme gælder vasketøjet, hvor den enkeltes behov vurderes løbende, og der bliver vasket oftere, når det er nødvendigt, for eksempel af hygiejniske hensyn, siger Bo Abildgaard.
Læs også artiklen: Bekymret for at ensomhed overses
KOMMENTARER