cookie-og-privatlivspolitik
Der var ved præsentationen af Madens Folkemøde bred enighed om, at folkemødet ikke skal være for kokke og michelinrestauranter, men at det skal sætte fokus på madglæde hos almindelige mennesker.

8

Billeder

Der var ved præsentationen af Madens Folkemøde bred enighed om, at folkemødet ikke skal være for kokke og michelinrestauranter, men at det skal sætte fokus på madglæde hos almindelige mennesker.
Foto: Jan Knudsen

Lokal nyt

Madglæden skal findes frem

Ved et kickoff-arrangement fredag på Engestofte Gods blev der budt ind med idéer til det nye Madens Folkemøde til maj næste år
09. november 2018 kl. 18:45 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Engestofte Madens Folkemøde vil over to dage, 10.-11. maj, næste år forvandle Engestofte Gods ved Maribo til et epicenter for folk med interesse i mad. Det er i hvert fald planen, og fredag havde alle mulighed for at komme på banen med forslag til, hvordan man skaber den bedste ramme for meningsfulde debatter og samtaler om mad. Eller kort sagt, hvad folkemødet egentlig skal indeholde.

- Det, jeg ser, når jeg kigger ud af mit vindue med en kikkert på Islands Brygge på lejlighederne over for, er, folk får leveret pizzaerne til døren, går forbi spisebordet og videres ind i lædersofaen, hvor de spiser sidelæns. De taler ikke sammen, de sidder i stedet med hver deres skærm. Det er dagens Danmark, kære venner, sagde kokken Nikolaj Kirk i sit energiske indlæg, hvor han fik rusket godt op i de over 200 fremmødte, som både talte politikere, almindelige borgere, repræsentanter fra virksomheder, landbruget og fødevarebranchen, kulturinstitutioner med videre.

Bag projektet med et Madens Folkemøde står blandt andre Mette Egeskov fra Engestofte Gods, Kasper Fogh, politik- og kommunikationschef i Cevea, som er bestyrelsesformand i Madens Folkemøde, Pelle Øby Andersen,direktør i Food Organisation of Denmark, kok og iværksætter Claus Meyer, Henrik Høegh, viceborgmester i Lolland Kommune og tidligere fødevareminister, og Peter Engberg fra Business LF.

- Formålet er at forsøge at skabe et sammenhold i lokalområdet om projektet. De steder, hvor det er lykkedes at lave sådan et projekt som Kulturmødet i Mors og Naturmødet i Hirtshals, har lokalområdet stået sammen om det. Så vores mål er at få samlet alle gode kræfter, sagde Kasper Fogh.

Ifølge Pelle Øby Andersen håber arrangørerne at have fire-fem scener til rådighed på folkemødet til debatter, og der arbejdes med forskellige spor for folkemødet.

- De mennesker, der har indflydelse på madscenen, skal vi have til at komme, og vi skal udfordre de mennesker, der træffer beslutninger. Man skal også kunne smage det gode madhåndværk, og så skal vi ikke mindst have børnene med. Man skal kunne komme hele familien og hygge sig og samle sig om en god madoplevelse, sagde han.

Læs mere i lørdagens udgave af Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

AF: JOHN WENNERWALD

Ligestilling på dagsordenen 10. marts 2019 kl. 22.38

AF: MARTIN WOUTERS

niels rasmussen sørge for… 07. marts 2019 kl. 16.59

AF: KNUD CHRISTIAN EILIF HANSEN

Fejl at kasserer i… 05. marts 2019 kl. 22.42

AF: JOHN WENNERWALD

Fælles selskabsskat – ja tak! 03. marts 2019 kl. 22.08

Annonce