Annonce
Lokal nyt

Madkultur i år 1800 får en nutidig pendant

In Situs installationer - her i 2019 - trækker mange folk til parken og er med til at gøre stedet levende. Så museet vil med stor glæde støtte "MÆT" og ser frem til det fortsatte samarbejde, har direktør Ulla Schaltz skrevet til kommunen. Foto: Jan Knudsen/Arkiv

CO2, udledning, klimaeffekter, dyrevelfærd, madspil og ulighed skal gå i dialog med Reventlow-Museets udstilling om madkultur før.

PEDERSTRUP Kunstnergruppen In Situ Lolland har søgt fritids- og kulturudvalget om støtte til sommerens skulpturudstilling i Reventlowparken, "MÆT - fortæring og nydelse."

Gruppen havde håbet at få et tilskud på 180.000 kroner ud af et budget på 311.000 kroner - men må nøjes med 90.000 kroner fra Lolland Kommunes "Frie Kulturmidler."

For da halvdelen af kunstnerne kommer fra Guldborgsund Kommune, opfordrer udvalget til, at der søges om halvdelen af pengene i nabokommunen. Udvalgsformand Tine Vinther Clausen (V) har også forberedt Guldborgsund på, at Lolland Kommune har truffet den beslutning:

- Vi har et godt samarbejde om Fuglsang og Museum Lolland-Falster, så jeg håber meget, at de kan se idéen i, at de betaler halvdelen af beløbet, når halvdelen af kunstnerne kommer derfra, siger udvalgsformanden, der fortsætter:

- Og hvis Guldborgsund ikke vil støtte, må kunstnerne ud at finde pengene et andet sted.

Reventlow-Museet på Pederstrup - i Reventlowparken - vil som årets særlige tema udforske måltids- og madkulturen i familien Reventlow omkring år 1800. Der nyindrettes en spisestue, hvor gæsterne kan gå på opdagelse i en helt almindelig hverdagssituation omkring middagsbordet og undersøge, hvad der blev spist, hvordan det blev spist, og hvor maden kom fra.

Gennem huset vil der ligeledes blive strøet spor og fortællinger, som fokuserer på mad og måltider, og fortællingen om landboreformerne vil blive knyttet sammen med spørgsmålet om, hvad reformerne faktisk betød for fødevaresituationen i Danmark generelt - og lokalt i Reventlows grevskab.

In Situs udstilling MÆT vil i parken sætte årets museumsudstilling i et nutidsperspektiv.

"Vi vil ved at lave 12 skulpturelle kunstværker udfra temaet "MÆT - fortæringer og nydelse" give vores kommentar og lægge op til eftertanke omkring resursefordelingen både nationalt, men også globalt.

Vi vil forholde os til tidens hotte emner om CO2, udledning, klimaeffekter, dyrevelfærd, madspil og ulighed, og på den måde gå i dialog med Reventlowmuseets udstilling om madkultur - ved at skabe med- og modbilleder - og bringe problematikken op til nutiden - men samtidigt forankre det i historien om CDF Reventlow som reformator på fordelingspolitikken," skriver In Situ i ansøgningen til kommunen.

Et besøg i parken og på museet bliver dermed til en helhedsoplevelse.

Udstillingen vil indeholde et specielt arrangement for børn med rundvisning og formidling med udvalgte kunstnere, og målgruppen er ellers den brede befolkning. Der er også aftalt et samarbejde med "Madens Folkemøde" 15. og 16. maj på Engestofte Gods, der vil arrangere busture til Reventlowparken og museet.

In Situ Lolland er en gruppe af lokale, professionelle kunstnere, der organiserer og arrangerer kunst- og kulturbegivenheder primært lokalt. Gruppen ønsker at bidrage med spændende, nyskabende og stedspecifikke oplevelser, hvor værkerne fremstilles på stedet (in situ), og hvor kunstnerne afsøger og oplever de positive muligheder, der opstår, når de arbejder sammen og ved siden af hinanden i en projektperiode. Målet er årligt at lave et skulpturprojekt i Reventlowparken i samarbejde med Reventlow-Museet og Reventlowparkens Støttekreds for at sætte det historiske sted på landkortet ved at skabe spændende aktiviteter.

  • In Situs installationer - her i 2019 - trækker mange folk til parken og er med til at gøre stedet levende. Så museet vil med stor glæde støtte "MÆT" og ser frem til det fortsatte samarbejde, har direktør Ulla Schaltz skrevet til kommunen. Foto: Jan Knudsen/Arkiv
Annonce
Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Annonce
Annonce
112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet