Annonce
Lokal nyt

Madpakkehuset holdt flyttedag

Madpakkehuset er her fremme ved det sted i lystskovens store lysning, hvor det bliver "genplantet" i de huller, der var gravet på forhånd. Carsten Madsen, Kenneth Madsen, Jan Thrane, Martin Syvmand og Søren "Kran" Andersen kunne konstatere, at operationen var vel overstået. Foto: John Karlsen

Naturstyrelsen skulle give lov til at plante madpakkehuset inde i fredskoven

RØDBY Det stod ellers så fint - madpakkehuset i den nye Rødby Lystskov. Synligt ude fra Strandvejen, og dermed en god reklame for alt det, der er sket med den tidligere campingplads og gamle lystskov.

Men en regntung tirsdag morgen løftede Søren "Kran" huset op på sin blokvogn og kørte det i passende snegletempo ind i skoven - ind til den store lysning, hvor huset nu har fået sin blivende placering.

Det er penge fra Grøn Ordning og Friluftsrådet, der sammen med støtte til "biodiversitetsfremmende bynære landskabselementer" har gjort det muligt for kommunen at følge op på et lokalt ønske om at gøre noget ved byens gamle lystskov - og at inddrage den lukkede campingplads i et samlet projekt til gavn for byens borgere. Der har været en lille million til rådighed.

Undervejs har borgerne været inviteret til at fortælle, hvad de kunne ønske sig af den nye lystskov - som nu en bålhytte ud mod Strandvejen.

Pavillonnen var oprindeligt efter borgerønsker blevet placeret ud mod Strandvejen - men også tæt op ad en nabo til den tidligere campingplads. Derfor skulle den flyttes. Foto: John Karlsen

Støjende adfærd

Men det viste sig hurtigt, efter huset var rejst, at det gav problemer for naboen. Huset blev et sted at samles - også til støjende adfærd ud på de mørke timer, og med lunende bål, der skabte ængstelse for, hvad der kunne ske af ulykker.

I første omgang blev de oprindelige sidevægge taget af bålhuset, der samtidig skiftede navn til madpakkehus. Der skal ikke være nogen bål inde i huset i fremtiden.

Samtidig blev der lavet en plan for - og søgt tilladelse til - at flytte huset ind i skovens store lysning: Naturstyrelsen måtte spørges om lov, fordi huset skulle ind i en fredskov.

Tirsdag var alt klar. Der var lagt jernplader ud mellem den oprindelige og den nye placering, madpakkehusets pæle var løsnet, og kommunens tømrere havde sørget for at forsyne husets konstruktion med en forstærkning, så det hele kunne flyttes på én gang.

Efter bare en lille halv time stod huset i sine nye stolpehuller: Alt gik, som det skulle.

Men endnu er der ikke sat dato på indvielsen af den nye Rødby Lystskov.

Det har nemlig også vist sig, at den nyetablerede legeplads, der er en del af projektet, ikke er lovlig. Kommunen er i dialog med leverandøren om manglerne og vil have det på plads inden en formel åbning.

- Men så er det også det sidste, der mangler, siger driftschef Kjeld Jensen fra kommunens park- og vejafdeling.

Bag den nyetablerede bakke er Jon Mohr og Marcus Pedersen fra JM Entreprise ved at etablere bænke til et lille amfiteater. Foto: John Karlsen
  • Madpakkehuset er her fremme ved det sted i lystskovens store lysning, hvor det bliver "genplantet" i de huller, der var gravet på forhånd. Carsten Madsen, Kenneth Madsen, Jan Thrane, Martin Syvmand og Søren "Kran" Andersen kunne konstatere, at operationen var vel overstået. Foto: John Karlsen
  • Pavillonnen var oprindeligt efter borgerønsker blevet placeret ud mod Strandvejen - men også tæt op ad en nabo til den tidligere campingplads. Derfor skulle den flyttes. Foto: John Karlsen
  • Bag den nyetablerede bakke er Jon Mohr og Marcus Pedersen fra JM Entreprise ved at etablere bænke til et lille amfiteater. Foto: John Karlsen
Annonce
Sundhed

Foruroligende kortlægning: Her er risikoen for tidlig død voldsom

Indland

Kommuner vil hellere bruge tid på børn end måltal

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Togdrømmen knust: Time-tur til København er en illusion

Guldborgsund

Sofie Amalie lever med en livslang gæld

Sundhed

Foruroligende kortlægning: Her er risikoen for tidlig død voldsom

Indland

Kommuner vil hellere bruge tid på børn end måltal

112

Færgerejsende fanget: Havde farlig genstand gemt i tasken

Guldborgsund

110 nye boliger på vej: - Jeg må lige knibe mig selv i armen

Lolland

Opråb fra sognepræst: Risiko for, at kirken lukker

Sport

Få måneder før OL: To NFH-spillere udtaget til landsholdet

Vejret

Lunefuldt forårsvejr bringer regn og blæst - og en smule sol

Sport

Ny landsholdstrøje overrasker med lokal detalje

Indland

Cirka 840 kilo narko er fundet ved Sjællands Odde

Indland

Gør klar til massiv oprustning mod ny pandemi

112

Alt, alt for hurtigt: Bilist kørte 91 km/t inde i byen

Erhverv

Snart sparkes kæmpebyggeri i gang: - Samarbejdet er fremragende

Guldborgsund

Nyt telefonbedrageri: Sådan snød de hævekortet fra ældre

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Truet træleopard bidt ihjel: - Helt ekstremt øv

Sport

Ærlig cheftræner efter nederlag: - Vi kan ikke bare krølle Skive sammen

Sport

Spændende pokallodtrækning: - TSØ skal møde gamle kendinge

112

Nu udrustes vores lokale politi med strømpistoler

Erhverv

Prisvindende lokal møbelproducent begæret konkurs

Guldborgsund

Derfor fløj kampflyene over Falster

112

Tiltalt for drab på spædbarn vil skilles