cookie-og-privatlivspolitik
Madpakkehuset er her fremme ved det sted i lystskovens store lysning, hvor det bliver "genplantet" i de huller, der var gravet på forhånd. Carsten Madsen, Kenneth Madsen, Jan Thrane, Martin Syvmand og Søren "Kran" Andersen kunne konstatere, at operationen var vel overstået.

3

Billeder

Madpakkehuset er her fremme ved det sted i lystskovens store lysning, hvor det bliver "genplantet" i de huller, der var gravet på forhånd. Carsten Madsen, Kenneth Madsen, Jan Thrane, Martin Syvmand og Søren "Kran" Andersen kunne konstatere, at operationen var vel overstået.
Foto: John Karlsen

Lokal nyt

Madpakkehuset holdt flyttedag

Naturstyrelsen skulle give lov til at plante madpakkehuset inde i fredskoven
13. oktober 2019 kl. 11:50 Af John Karlsen

Annonce

RØDBY Det stod ellers så fint - madpakkehuset i den nye Rødby Lystskov. Synligt ude fra Strandvejen, og dermed en god reklame for alt det, der er sket med den tidligere campingplads og gamle lystskov.

Men en regntung tirsdag morgen løftede Søren "Kran" huset op på sin blokvogn og kørte det i passende snegletempo ind i skoven - ind til den store lysning, hvor huset nu har fået sin blivende placering.

Det er penge fra Grøn Ordning og Friluftsrådet, der sammen med støtte til "biodiversitetsfremmende bynære landskabselementer" har gjort det muligt for kommunen at følge op på et lokalt ønske om at gøre noget ved byens gamle lystskov - og at inddrage den lukkede campingplads i et samlet projekt til gavn for byens borgere. Der har været en lille million til rådighed.

Undervejs har borgerne været inviteret til at fortælle, hvad de kunne ønske sig af den nye lystskov - som nu en bålhytte ud mod Strandvejen.


Støjende adfærd

Men det viste sig hurtigt, efter huset var rejst, at det gav problemer for naboen. Huset blev et sted at samles - også til støjende adfærd ud på de mørke timer, og med lunende bål, der skabte ængstelse for, hvad der kunne ske af ulykker.

I første omgang blev de oprindelige sidevægge taget af bålhuset, der samtidig skiftede navn til madpakkehus. Der skal ikke være nogen bål inde i huset i fremtiden.

Samtidig blev der lavet en plan for - og søgt tilladelse til - at flytte huset ind i skovens store lysning: Naturstyrelsen måtte spørges om lov, fordi huset skulle ind i en fredskov.

Tirsdag var alt klar. Der var lagt jernplader ud mellem den oprindelige og den nye placering, madpakkehusets pæle var løsnet, og kommunens tømrere havde sørget for at forsyne husets konstruktion med en forstærkning, så det hele kunne flyttes på én gang.

Efter bare en lille halv time stod huset i sine nye stolpehuller: Alt gik, som det skulle.

Men endnu er der ikke sat dato på indvielsen af den nye Rødby Lystskov.

Det har nemlig også vist sig, at den nyetablerede legeplads, der er en del af projektet, ikke er lovlig. Kommunen er i dialog med leverandøren om manglerne og vil have det på plads inden en formel åbning.

- Men så er det også det sidste, der mangler, siger driftschef Kjeld Jensen fra kommunens park- og vejafdeling.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce