cookie-og-privatlivspolitik
Den kendte kok Claus Holm lavede sidste år mad i forbindelse med Dansk Folkehjælps ferie-aktiviteter.
Den kendte kok Claus Holm lavede sidste år mad i forbindelse med Dansk Folkehjælps ferie-aktiviteter.
Foto: Claus Hansen/arkiv

Lokal nyt

Mange får afslag på feriehjælp

130 familier i Guldborgsund Kommune har søgt om feriehjælp - i Lolland Kommune er tallet 114 familier.
04. august 2020 kl. 11:50 Af Margit Olsen

Annonce

LOLLAND-FALSTER Om det er coronakrisen, der har fået ekstra mange til at sende en ansøgning til Dansk Folkehjælp med et ønske om at komme på en af organisationens ferielejre, er reelt ikke til at bevise, men det er den opfattelse, som generalsekretær i Dansk Folkehjælp Klaus Nørlem har.

- Vi hjælper, som det ser ud nu, 4.000 voksne og børn til en gratis ferie i Danmark. Vi håber, at det bliver muligt at øge dette tal en smule, inden vi går ud af 2020. Men det ændrer desværre ikke ved, at vi også kommer til at skuffe rekordmange i år, siger Klaus Nørlem.

Endnu er de lokale tal ikke helt klar, men Klaus Nørlem fortæller, at 130 familier i Guldborgsund Kommune har søgt om feriehjælp. I Lolland Kommune er tallet 114 familier.

Det foreløbige regnskab ser sådan ud, at 26 familier fra Guldborgsund Kommune har været på ferie med organisationen. Det samme har 15 familier fra Lolland Kommune. Derudover er der holdt et børneferieophold i Næsby Strand for 20 børn fra Lolland.

Tallene er ifølge Klaus Nørlem med forbehold, da det er ferietid hos Dansk Folkehjælps kontorpersonale.

Han sender en varm hilsen til de mange frivillige, som giver familierne de mange oplevelser.

- Vores frivillige fortjener i år særlig stor ros for deres indsats og arbejde, det har krævet noget helt ekstraordinært af dem alle at skulle gennemføre et så stort feriehjælpsprogram, samtidig med at der skulle tages de fornødne hensyn og indarbejdelse af rutiner for at udgå covid-19-smitte. Dansk Folkehjælp har indtil nu kun haft ét smittetilfælde blandt vores feriegæster, siger Claus Nørlem.

Hos Dansk Folkehjælp, der har hovedsæde i Nykøbing, håber man på, at det vil lykkes at indsamle så mange midler, at endnu flere kan få hjælp til at komme på ferie.

Også i efterårsferien, hvor organisationen også arrangerer ferie for familier, som ikke selv har råd til det.

Pengene til at tilbyde fattige familier en uges sommer- eller efterårsferie kommer blandt andet fra Arbejdsmarkedets Feriefond, Ole Kirks Fond samt en række andre private fonde og virksomheder, samt i år også fra en af de sommerpakker, Folketinget har besluttet at iværksætte i forbindelse med coronakrisen.

Der er tale om et gratis tilbud, som indeholder en uges ophold - typisk i feriecentre som Danland eller Lalandia - transport til og fra feriestedet samt et måltid mad om dagen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

Annonce