cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto

Lokal nyt

Mange opgaver på Femern-projekt til lokale entreprenører

Ud af 28 entrepriser er 12 kontrakter gået til virksomheder, der har hovedadresse på Lolland, Falster eller Sydsjælland.
22. marts 2019 kl. 06:42 Af Citathistorie

Annonce

Det er ikke kun de største i byggebranchen, der i fremtiden kan skrive Femern-projektet til over 50 mia. kr. på cv’et.

En stor del af det arbejde, der allerede er sat i gang omkring den kommende byggeplads i Rødbyhavn, er nemlig gået til små- og mellemstore entreprenører fra Lolland-Falster og Sydsjælland, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Ifølge en opgørelse fra bygherren Femern A/S har i alt 28 entrepriser været i udbud på de såkaldte fremrykkede og forberedende aktiviteter, og heraf er 12 kontrakter gået til virksomheder, der har hovedadresse på Lolland, Falster eller i sydsjællandske Næstved.

– Resultatet harmonerer fint med vores intentioner. Det har været en bevidst strategi fra begyndelsen, at mindre virksomheder fra lokalområdet også skulle have mulighed for at byde, og den trend vil vi fortsætte med fremover, siger teknisk direktør Henrik Christensen fra bygherreselskabet Femern A/S, der har ansvaret for at anlægge den 18 km lange sænketunnel mellem Danmark og Tyskland, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Femern-selskabet har blandt andet indrettet udbuddene, så pris ikke er det eneste kriterium. I nogle tilfælde bliver der for eksempel lagt vægt på, hvor hurtigt en virksomhed kan komme ned til byggepladsen. Noget der umiddelbart er en fordel for de lokale.

Anlægsfirmaet MSE Entreprise A/S fra Nørre Alslev på Falster er er med fire kontrakter delt topscorer sammen en af landets største anlægskoncerner, Arkil, på de forberedende arbejder, der begyndte i 2013-2015, og siden blev genoptaget i foråret 2018

Tidligere og igangværende aktiviteter løber samlet op i omkring 25 mio. kr., anslår MSE Entrpreprises ejer og direktør Jan Sørensen.

– Det foregår godt nok i hård konkurrence med de store, men det er nedbrudt i i mindre størrelser, så vi også kan være med, siger Jan Sørensen til Licitationen – Byggeriets Dagblad.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

Annonce