cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Mangler frivillige førstehjælpere

Dansk Folkehjælp vil have korps af frivillige, som kan hjælpe medborgere ved hjertestop. Lokalt er der dog et stykke vej endnu, før målet er nået.
11. juli 2019 kl. 09:18 Af Jakob Poulsen

Annonce

LOLLAND-FALSTER Hvert sekund tæller bogstaveligt talt, når en person bliver ramt af hjertestop. Derfor satte hjælpeorganisationen Dansk Folkehjælp, med hovedkvarter i Nykøbing, sig i november sidste år for at få så mange frivillige som muligt til at melde sig som frivillige førstehjælpere, der kan tilkaldes og rykke ud med det samme, hvis nogen i nabolaget bliver ramt af hjertestop.

Kampagnen hedder Danmark redder liv, og Dansk Folkehjælp har med udgangspunkt i antallet af ambulanceudrykninger til hjertestop eller lignende i Region Sjælland hele sidste år regnet sig frem til, at der er brug for mindst 250 frivillige førstehjælpere pr. kommune.

Men lokalt er der stadig et stykke vej, før man når det mål. I øjeblikket mangler der således 115 frivillige førstehjælpere i Lolland Kommune og 97 i Guldborgsund Kommune - altså sammenlagt 212 ud af mindst 500.

Indtil videre er der dog ingen kommuner i Region Sjælland, hvor målet om de 250 frivillige spredt ud over kommunen er nået. Tættest på er Næstved med 207 frivillige.

- Det er jo et ret nyt initiativ, så på den ene side er vi glade for den relativit solide opbakning, men på den anden side skal vi op på 3.500 frivillige i hele regionen, før vi synes, vi er ved at være der. Det håber vi at nå inden årets udgang, og det er ambitiøst, så vi skal kridte skoene, hvis vi skal nå det. Men det er heller ikke urealistisk, lyder vurderingen fra Dansk Folkehjælps generalsekretær Klaus Nørlem.

Senest har man for en uges tid siden skrevet rundt til alle foreninger, lokalråd og lignende i regionen og spurgt, om der er nogle af deres medlemmer, der kunne tænke sig at være frivillige førstehjælpere.

- Vi har allerede fået 15 positive tilbagemeldinger, fortæller Klaus Nørlem.

Han fremhæver i øvrigt Lolland Kommune som den kommune i regionen, hvor tilgangen af tilmeldinger i øjeblikket er størst. Her har man fra 1. april til 1. juli fået 35 nye frivillige førstehjælpere.

Alle, der melder sig til, får den nødvendige uddannelse, inden de starter. Man kan læse mere om ordningen på www.redderliv.dk.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce