cookie-og-privatlivspolitik
Ejendomsmæglere på Lolland-Falster har i år meldt om travlhed på det lokale boligmarked, der minder om tiden før finanskrisen.
Ejendomsmæglere på Lolland-Falster har i år meldt om travlhed på det lokale boligmarked, der minder om tiden før finanskrisen.
Foto: David Arnholm/Arkiv

Lokal nyt

Markant LF-stigning på samlet købssum

Lokale kommuner i top på liste over kommuner med størst stigning i samlet købssum på boliger.
12. november 2020 kl. 09:26 Af Jesper Bøgh

FAKTA
Udvikling i samlet købssum på det lokale ejendomsmarked:

Kommune købssum jan.-okt. 2019 købssum jan.-okt. 2020 udvikling i procent
Lolland 387.780.017 597.003.702 54,0
Guldborgsund 1.051.518.703 1.460.921.656 39,0

(Alle tal i tabellen er baseret på udviklingen i købssummen for salget af villaer, rækkehuse, ejerlejligheder, sommerhuse, villalejligheder, andelsboliger, kolonihaver, helårsgrund, fritidsgrund og land- og lystejendomme i perioden januar-oktober 2019 sammenlignet med købssummen i januar-oktober 2020).

Kilde: Boligsiden

Ejendomsmæglere på Lolland-Falster har i år meldt om travlhed på det lokale boligmarked, der minder om tiden før finanskrisen.

Med andre ord er det mange år siden, at der har været så stor efterspørgsel på ejendomme, som tilfældet har været det i år indtil nu.

Den udvikling har Folketidende løbende beskrevet og senest også ejendomsmæglernes ønske om flere varer på hylderne - altså boliger til salg.

Nu er Boligsiden aktuelt ude med tal, der bekræfter, at der er stor aktivitet på boligmarkedet på Lolland-Falster.

Faktisk så stor, at de to kommuner på Lolland-Falster er med helt fremme på listen over kommuner med størst stigning i samlet købesum på boliger.

Annonce

Lolland på fjerdeplads

Med en stigning i den samlede købesum på 54 procent i årets første 10 måneder i forhold til samme periode sidste år placerer Lolland Kommune sig på en fjerdeplads efter kommunerne Syddjurs, Langeland og Samsø med henholdsvis stigninger på 63,4 procent, 62,7 procent og 58,2 procent.

Guldborgsund Kommune placeres ifølge Boligsiden på en 14. plads med en stigning i den samlede købesum på 39 procent (se faktaboks red.).

- Salget af boliger er steget med mere end 10 procent i både Guldborgsund og Lolland kommune, og priserne er steget markant på Lolland, der er landets billigste kommune. Derfor er det helt logisk, at den samlede købssum også er steget markant i de her områder, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Hun peger på, at især den store efterspørgsel på sommerhuse har stor betydning.

- I det hele taget er det i nogle af landets billigste kommuner, at købssummen er steget mest. Det skyldes blandt andet den store stigning i salget af sommerhuse langs de danske kyster, siger hun og tilføjer.

Annonce

- Den tendens gælder også i kommunerne Lolland og Guldborgsund, hvor sommerhussalget er steget omkring 50 procent. Det er vilde stigninger, og det vidner om, at køberne søger bolig geografisk bredere. Det er godt for hele Danmark, siger Birgit Daetz.

På landsplan er der i løbet af de første 10 måneder solgt boliger for mere end 203 milliarder kroner.

Det er første gang i de 10 år, Boligsiden har ført statistik over boligsalget, at den samlede købssum overstiger det beløb.

Og med to måneder tilbage af 2020 vil beløbet være endnu større, når krudtet har lagt sig efter nytårsaften.

Sidste år blev der brugt lige i underkanten af 197 milliarder kroner på boliger.

Annonce

- Det er meget simpelt. Opsvinget på boligmarkedet er gældende for hele landet, og når 2020 er slut, vil den samlede købssum for langt de fleste kommuner have overgået sidste års niveau, siger Birgit Daetz.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE