cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen/arkivfoto

Lokal nyt

Marked eller ej i år? Dølle-bestyrelse mødes i næste uge

Den seneste aftale om yderligere genåbning af samfundet, som blev indgået natten til tirsdag, giver ikke klart svar på, om der kan holdes marked til september.
04. maj 2021 kl. 11:27 Af Jakob Poulsen

Kan årets Døllefjelde-Musse Marked afvikles som planlagt den første weekend i september, eller må markedet aflyses for andet år i træk på grund af coronarestriktionerne?

Svaret blæser i vinden efter, at den seneste aftale om genåbning af det danske samfund blev indgået på Christiansborg natten til tirsdag.

Som en del af aftalen er der udarbejdet en plan for afholdelse af større forsamlinger og arrangementer - en plan som er delt op i to faser og fire trin. Men det fjerde og sidste trin er sat til at træde i kraft 1. august, altså godt en måned før, at Døllefjelde-Musse Marked efter planen skal finde sted. Tiden derefter er der endnu ingen genåbningsplaner for.

Aftalen er inddelt i flere delordninger, herunder en ordning, der specifikt omhandler markeder - eksempelvis loppemarkeder, kræmmermarkeder og lignende.

Her står der under trin 4 fra 1. august: "Udendørs med 3.000 deltagere, åbner indendørs med 500 deltagere (fase 2). Krav om coronapas, areal, lukketid kl. 20, sundhedsplan (kun ved over 500 deltagere), retningslinjer mv."

Annonce

Hvis de krav også er gældende en måned senere, hvor årets Dølle efter planen skal finde sted fra 2. til 5. september kan det blive svært at afvikle et marked, som vi kender det.

Men længere nede i aftaleteksten står der noget i et afsnit, der omhandler forsamlingsforbuddet, som kan give mere håb:
"Efter den 31. august 2021 vil der kunne åbnes uden væsentlige restriktioner, såfremt vaccineudrulningen forløber planmæssigt, og at der fortsat er epidemikontrol."

Markedsformand Leif Chortzen vil ikke komme med nogen definitive meldinger endnu.
- Vi skal lige have gennemlæst aftalen, og så samles vi til et bestyrelsesmøde på tirsdag og drøfter situationen, forklarer han.

Årets Døllefjelde-Musse Marked blev som bekendt rykket fra storebededagsferien til september netop på grund af coronarestriktionerne.

Sidste år blev markedet også først udsat og sidenhen aflyst på grund af restriktionerne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

Annonce

ANNONCE