cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Jan Knudsen

Lokal nyt

Medicinforbrug reduceret markant

Tidligere blev der ordineret mere stærkt vanedannende medicin på Lolland end i resten af landet - nu er det nedbragt markant.
03. april 2018 kl. 16:04 Af David Arnholm

Annonce

En målrettet indsats for at nedtrappe forbruget af stærkt vanedannende medicin som eksempelvis morfin har givet mærkbare resultater hos Nordic Medicare - ikke mindst på klinikken i Nakskov.

På det vestlige Lolland lå forbruget tidligere et godt stykke over gennemsnittet - såvel i Region Sjælland som på landsplan. Men i dag ligger forbruget under gennemsnittet.

- Det er skræmmende, at der historisk set er blevet ordineret så meget mere stærkt vanedannende medicin på Lolland-Falster end i resten af landet, og derfor glæder det mig også at se, at der nu er nogen, der har gjort noget ved det og fået nedbragt forbruget. Det er godt for folkesundheden, og det er med til at reducere udgifterne til sundhedsvæsenet, hvilket vi har brug for, siger regionsrådsmedlem Freddy Blak (S) i en pressemeddelelse.

Også hos Venstres Claus Bakke vækker resultaterne tilfredshed. Ud over at være medlem af regionsrådet er han afdelingsleder på forsorgshjemmet Saxenhøj i Sakskøbing, der arbejder med socialt udsatte og hjemløse.

- Vi har på Saxenhøj kun gode erfaringer med Nordic Medicare-klinikkerne, som vores borgere bliver tilknyttet, fordi andre praktiserende læger har lukket for tilgang. De socialt udsatte og hjemløse er netop i risikogruppen for at udvikle medicin-afhængighed, og derfor er det godt for deres sundhed, at Nordic Medicare har særlig fokus på det område, siger Claus Bakke.

Læs mere om det nedbragte forbrug af medicin i tirsdagens Folketidende.

Klik her for at læse Folketidende på PC

Klik her for at læse via en mobil enhedKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

Annonce