cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Mere vaccine betyder øgede åbningstider

Borgerne i Region Sjælland kan se frem til at få bedre adgang til at blive vaccineret lokalt, når antallet af åbningsdage øges fra uge 20
10. maj 2021 kl. 11:47 Af Margit Olsen

Fremover vil der være åbent på et vaccinationsted minimum tre dage om ugen i hver kommune, da vaccineleverancerne er steget her til Region Sjælland, skriver regionen i en pressemeddelelse.

Med de ekstra vaccinedoser bliver antallet af åbningsdage i vaccinationscentrene øget til minimum tre dage i alle kommuner.

I nogle af regionens 17 kommuner bliver det fordelt på flere centre, mens det andre steder betyder flere åbningsdage i et enkelt center.

Vaccinationscentrene i de seks største byer vil fortsat holde åbent alle ugens dage. Det er i Holbæk, Køge, Nykøbing, Næstved, Roskilde og Slagelse.

Antallet af åbningsdage vil fortsætte med at stige, i takt med at leverancerne øges. Hvornår det præcis vil være muligt at udvide yderligere afhænger udelukkende af, hvornår vaccineleverancerne bliver endnu større, skriver regionen.

Annonce

Regionsrådsformand Heino Knudsen (S) er glad over, at tempoet nu kan sættes op.

- Nærhed er helt centralt for os i vores arbejde med at vaccinere alle, der ønsker at blive vaccineret i Region Sjælland. Derfor glæder jeg mig også over, at vi nu modtager lidt flere vacciner. Det betyder, at vi kan følge den plan for øget nærhed i vores vaccinationsindsats, som vi har lagt, og nu kan åbne for vaccinationer flere dage på de lokale vaccinationssteder. Vi ønsker, at så mange som muligt kan blive vaccineret i deres eget nærområde, siger Heino Knudsen.

Målet om nærhed er nået i nært samarbejde med regionens 17 kommuner. Gennem samarbejdet er der etableret et finmasket net af vaccinationscentre, som sikrer borgerne lige adgang til at blive vaccineret i byer og på landet.

Ingen borgere i Region Sjælland har længere end 20 kilometer til nærmeste vaccinationscenter, siger Niels Hörup, formand for KKR Sjælland - Kommunekontaktråd -

- For kommunerne er det helt afgørende, at vi kan tilbyde alle borgere nem adgang til at beskytte sig mod COVID-19 uagtet om de bor, hvor der er langt mellem husene eller i bymæssige områder. De øgede antal åbningsdage i de nyeste centre giver endnu bedre muligheder for at få en vaccination tæt på, hvor man bor, siger Niels Hörup.

Annonce

Du kan se alle Regions Sjællands vaccinationscentre her KLIK HERKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE