Annonce
Lokal nyt

Millioner til turisme

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har blandt andet bevilget to millioner kroner til internationale markedsføring af SydkystDanmark og Sydhavsøerne. Foto: Anders Knudsen

Mere end tre millioner kroner skal bruges til at markedsføre Sydhavsøerne for turister.

300.000 kroner til strategiudvikling og gæsteservice på Lolland-Falster, 2 millioner kroner til international markedsføring af SydkystDanmark og Sydhavsøerne samt 2,9 millioner kroner til udvikling og markedsføring af cykelruten N8. Det er resultatet af den netop offentliggjorte uddeling fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses pulje til fremme af turismen i Danmark.

I Visit Lolland-Falster A/S har destinationschef Brian Lindorf Hansen svært ved at få armene ned:

- Det er fantastisk, at Erhvervsfremmebestyrelsen både har valgt at støtte Lolland-Falster specifikt og samtidig har tildelt massive bevillinger til de samarbejdsprojekter, som vi er en del af. Det viser, at de tværkommunale alliancer bag SydkystDanmark, Sydhavsøerne og N8 kommer alle involverede til gode.

Visit Lolland-Falster har brugt foråret på at etablere sig som Lolland-Falsters nye, fælles turismeselskab, og bevillingen til strategiudvikling og gæsteservice kommer derfor på det helt rigtige tidspunkt. Det fortæller Brian Lindorf Hansen:

- Med midlerne fra Erhvervsfremmebestyrelsen får vi medvind fra starten. Vi kan nu booste vores strategiske udviklingsarbejde, og det er min forventning, at det vil gøre en forskel for alle aktører i Lolland-Falsters turisterhverv. Jo stærkere vi er som organisation, desto bedre kan vi støtte og hjælpe turisterhvervet, og det er i sidste ende det, vi er sat i verden for.

Millionbevillingen til den internationale markedsføring af brandet SydkystDanmark og Sydhavsøerne er blevet tildelt på baggrund af en tværgående ansøgning fra Visit Lolland-Falster og Visit Sydsjælland-Møn. Og det store beløb giver mulighed for at hæve barren for, hvor mange udenlandske turister Lolland-Falster kan forvente i fremtiden. Det fortæller Brian Lindorf Hansen:

- Vi har allerede mange internationale gæster fra en bred vifte af lande, og vi får nu mulighed for at sætte endnu mere skub i at udnytte det potentiale, der er på de internationale markeder i de kommende år. I fællesskab har vi ét af Danmarks absolut bedste turismeprodukter, og med bevillingen får vi ekstra slagkraft, når vi skal fortælle den historie til resten af Europa.

Fremover skal der etableres et markedsføringssamarbejde mellem Visit Lolland-Falster og Visit Sydsjælland-Møn, hvor det samlede område Sydsjælland, Møn og Lolland-Falster og områdets mange attraktioner vil blive markedsført på fire europæiske markeder, henholdsvis Tyskland, Holland, Sverige og Norge.

Destinationschef Brian Lindorf Hansen fra Visit Lolland-Falster glæder sig over de økonomiske saltvandsindsprøjtninger. Foto: Claus Hansen

Cykelrute promoveres

Også millionbevillingen til udviklingen og markedsføringen af cykelruten N8, Østersøruten, forventes at komme Lolland-Falster til gode.

For selv om midlerne skal fordeles mellem samtlige partnere i projektet, der blandt andet tæller seks destinationsselskaber og hele 17 kommuner, er projektet en vigtig del af den samlede indsats for at skabe størst mulig opmærksomhed omkring Lolland-Falsters kvaliteter som turismedestination.

- I Visit Lolland-Falster arbejder vi med en flerstrenget strategi. Vi ønsker i markedsføringssammenhæng altid at have flest mulige strenge at spille på. Bevillingerne understøtter både vores lokale og tværkommunale initiativer, og jeg er overbevist om, at det tilsammen skaber det bedst mulige udgangspunkt for Lolland-Falster og vores turisterhverv i fremtiden, siger Brian Lindorf Hansen.

  • Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har blandt andet bevilget to millioner kroner til internationale markedsføring af SydkystDanmark og Sydhavsøerne. Foto: Anders Knudsen
  • Destinationschef Brian Lindorf Hansen fra Visit Lolland-Falster glæder sig over de økonomiske saltvandsindsprøjtninger. Foto: Claus Hansen
Annonce
Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Annonce
Annonce
112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Guldborgsund

Jyder tabte i Højesteret: Guldborgsund Kommune vinder strid om millioner

Indland

Ydermure er væltet i den udbrændte del af Børsen

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

National politienhed ransager på Falster: Sag af særlig grov karakter

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Lolland

Rundt på gulvet over stor donation

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Lolland

Stor åbningsfest: - Jeg skal bare købe toiletpapir

Indland

Afspærringer omkring Børsen opretholdes indtil mandag morgen

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Lolland

Kæmper mod tiden: Snart kan drømmen blive knust

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Indland

Boligmarkedet er stadig på lavt blus efter marts-fremgang

Indland

Kongeparret fortsætter forårstradition på Fredensborg Slot

Lokal nyt

Første sted i Danmark: Nu kan du blive indlagt hjemme

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen

Lolland

Fingrene væk! Turister vader ind og smadrer marken