cookie-og-privatlivspolitik
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har blandt andet bevilget to millioner kroner til internationale markedsføring af SydkystDanmark og Sydhavsøerne.

2

Billeder

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har blandt andet bevilget to millioner kroner til internationale markedsføring af SydkystDanmark og Sydhavsøerne.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Millioner til turisme

Mere end tre millioner kroner skal bruges til at markedsføre Sydhavsøerne for turister.
01. juli 2019 kl. 18:00 Af David Arnholm

Annonce

300.000 kroner til strategiudvikling og gæsteservice på Lolland-Falster, 2 millioner kroner til international markedsføring af SydkystDanmark og Sydhavsøerne samt 2,9 millioner kroner til udvikling og markedsføring af cykelruten N8. Det er resultatet af den netop offentliggjorte uddeling fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses pulje til fremme af turismen i Danmark.

I Visit Lolland-Falster A/S har destinationschef Brian Lindorf Hansen svært ved at få armene ned:

- Det er fantastisk, at Erhvervsfremmebestyrelsen både har valgt at støtte Lolland-Falster specifikt og samtidig har tildelt massive bevillinger til de samarbejdsprojekter, som vi er en del af. Det viser, at de tværkommunale alliancer bag SydkystDanmark, Sydhavsøerne og N8 kommer alle involverede til gode.

Visit Lolland-Falster har brugt foråret på at etablere sig som Lolland-Falsters nye, fælles turismeselskab, og bevillingen til strategiudvikling og gæsteservice kommer derfor på det helt rigtige tidspunkt. Det fortæller Brian Lindorf Hansen:

- Med midlerne fra Erhvervsfremmebestyrelsen får vi medvind fra starten. Vi kan nu booste vores strategiske udviklingsarbejde, og det er min forventning, at det vil gøre en forskel for alle aktører i Lolland-Falsters turisterhverv. Jo stærkere vi er som organisation, desto bedre kan vi støtte og hjælpe turisterhvervet, og det er i sidste ende det, vi er sat i verden for.

Millionbevillingen til den internationale markedsføring af brandet SydkystDanmark og Sydhavsøerne er blevet tildelt på baggrund af en tværgående ansøgning fra Visit Lolland-Falster og Visit Sydsjælland-Møn. Og det store beløb giver mulighed for at hæve barren for, hvor mange udenlandske turister Lolland-Falster kan forvente i fremtiden. Det fortæller Brian Lindorf Hansen:

- Vi har allerede mange internationale gæster fra en bred vifte af lande, og vi får nu mulighed for at sætte endnu mere skub i at udnytte det potentiale, der er på de internationale markeder i de kommende år. I fællesskab har vi ét af Danmarks absolut bedste turismeprodukter, og med bevillingen får vi ekstra slagkraft, når vi skal fortælle den historie til resten af Europa.

Fremover skal der etableres et markedsføringssamarbejde mellem Visit Lolland-Falster og Visit Sydsjælland-Møn, hvor det samlede område Sydsjælland, Møn og Lolland-Falster og områdets mange attraktioner vil blive markedsført på fire europæiske markeder, henholdsvis Tyskland, Holland, Sverige og Norge.


Cykelrute promoveres

Også millionbevillingen til udviklingen og markedsføringen af cykelruten N8, Østersøruten, forventes at komme Lolland-Falster til gode.

For selv om midlerne skal fordeles mellem samtlige partnere i projektet, der blandt andet tæller seks destinationsselskaber og hele 17 kommuner, er projektet en vigtig del af den samlede indsats for at skabe størst mulig opmærksomhed omkring Lolland-Falsters kvaliteter som turismedestination.

- I Visit Lolland-Falster arbejder vi med en flerstrenget strategi. Vi ønsker i markedsføringssammenhæng altid at have flest mulige strenge at spille på. Bevillingerne understøtter både vores lokale og tværkommunale initiativer, og jeg er overbevist om, at det tilsammen skaber det bedst mulige udgangspunkt for Lolland-Falster og vores turisterhverv i fremtiden, siger Brian Lindorf Hansen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce