cookie-og-privatlivspolitik
Områdefornyelsen skal blandt andet være med til at gøre Digecentret synligt som "byens hus". Det bliver nu en af de første opgaver i projektet.
Foto: Jan Knudsen

Lokal nyt

Millioninvestering i Rødbyhavn

Lolland Kommune har afsat 2,4 millioner, og staten spæder til med 1,2 millioner.
17. maj 2018 kl. 15:49 Af John Karlsen

Annonce

Indenfor de kommende fem år vil Rødbyhavn få en "områdefornyelse", der skal medvirke til at gøre færgebyen klar til at trække sin del af turismeudviklingen på Lolland.

Nu er der kommet et endeligt tilsagn om 1,2 millioner kroner fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, så der med kommunens eget budget til formålet samlet står 3,6 millioner kroner til rådighed.

I forvejen har byens borgere været inviteret med til at finde ud af, hvordan man bedst kan gøre noget godt for byen, og samlet er det blevet til en plan, hvor hver en projektkrone får ben at gå på i løbet af de kommende fem år.

Opgavens størrelse taget i betragtning er formanden for Sydlollands Borger- og Erhvervsforening, bedemand Frits Søvndal, ikke imponeret over bevillingen på 3,6 millioner. Men under alle omstændigheder udtrykker han glæde over, at der sker noget positivt for byen.

Ud over at skærpe Rødbyhavns identitet som stolt kystby skal projektet også koble byen meget bedre sammen med Jernbanestien og Digestien, der mødes i Rødbyhavn.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Ungdomsskolelukninger i… 18. januar 2019 kl. 01.05

AF: JOHN B. HANSEN

Topstyring 17. januar 2019 kl. 12.14

AF: BJARKE ROSENKILDE

Nyt politisk parti med… 16. januar 2019 kl. 18.48

AF: ANNE LISSAU

Kæmpevindmøller vil… 16. januar 2019 kl. 09.22

AF: POUL HANSEN

Høringssvar på vindmøller… 15. januar 2019 kl. 13.00

AF: JOHN WENNERWALD

Farcen om regionerne 13. januar 2019 kl. 21.19

Annonce