mit folketidende klub folketidende cookie-og-privatlivspolitik
Områdefornyelsen skal blandt andet være med til at gøre Digecentret synligt som "byens hus". Det bliver nu en af de første opgaver i projektet.
Foto: Jan Knudsen

Lokal nyt

Millioninvestering i Rødbyhavn

Lolland Kommune har afsat 2,4 millioner, og staten spæder til med 1,2 millioner.
17. maj 2018 kl. 15:49 Af John Karlsen

Annonce

Indenfor de kommende fem år vil Rødbyhavn få en "områdefornyelse", der skal medvirke til at gøre færgebyen klar til at trække sin del af turismeudviklingen på Lolland.

Nu er der kommet et endeligt tilsagn om 1,2 millioner kroner fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, så der med kommunens eget budget til formålet samlet står 3,6 millioner kroner til rådighed.

I forvejen har byens borgere været inviteret med til at finde ud af, hvordan man bedst kan gøre noget godt for byen, og samlet er det blevet til en plan, hvor hver en projektkrone får ben at gå på i løbet af de kommende fem år.

Opgavens størrelse taget i betragtning er formanden for Sydlollands Borger- og Erhvervsforening, bedemand Frits Søvndal, ikke imponeret over bevillingen på 3,6 millioner. Men under alle omstændigheder udtrykker han glæde over, at der sker noget positivt for byen.

Ud over at skærpe Rødbyhavns identitet som stolt kystby skal projektet også koble byen meget bedre sammen med Jernbanestien og Digestien, der mødes i Rødbyhavn.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: OLE FOG

TAK til sygehuset i Nykøbing F. 13. august 2018 kl. 13.48

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsplatformen i Region… 12. august 2018 kl. 23.17

AF: LINDA SOMMER

Hjertelig tillykke Fejø 10. august 2018 kl. 12.39

AF: ASTRID GRAUGAARD JEPSEN

Kære bilister 08. august 2018 kl. 19.49

AF: AGNES LANGBALLE

Kommentar til: En skændsel 08. august 2018 kl. 12.00

AF: JOHN WENNERWALD

Flere dør af rygning 06. august 2018 kl. 13.00

Annonce