Annonce
Lokal nyt

Minister vil have tjekket lejeboliger på Lolland

Boligminister Kaare Dybvad vil have Lolland Kommune til at tjekke lejeboliger, før folk på overførelsesindkomst ankommer til kommunen. Arkivfoto Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Vil standse udenlandske kapitalfondes opkøb af lejligheder i København for at mindske social eksport til for eksempel Lolland.

Lejeboliger i København har nået et prisniveau, så der skal en meget høj indkomst til at betale huslejen. Og det er med til at mange flytter væk fra København.

De dårligst stillede søger blandt andet til Lolland og en billig husleje. Men det skal stoppes, mener boligminister Kaare Dybvad (S).

Til Berlingske siger han: - Uden billige boliger i hovedstaden får vi et opdelt samfund, hvor mange velstillede bor i storbyen tæt på deres arbejdspladser, mens de mindre velstillede må flytte langt væk.

Under valgkampen præsenterede Socialdemokratiet sit boligudspil, som senere blev indført i aftalepapiret for regeringsdannelsen. Her nævner Statsminister Mette Frederiksen, at mennesker med ”almindelige lønninger” skal have råd til at bo i byer som København.

- Hvis der er én ting, jeg skal lykkes med som boligminister, så er det mere blandede byer. Mere blandede boligområder. Jeg vil sørge for, at man møder hinanden på tværs af lokale skel. Det er vigtigt, hvis vi skal forstå hinanden og ikke leve i små opdelte lokalsamfund, siger boligministeren til Berlingske.

Det skal løses ved, at kommunerne får mulighed for at stille betingede byggetilladelser, hvor op til en tredjedel af nye boliger skal være almene og opføres hurtigt.

For at hindre at mennesker på overførelsesindkomst i hovedstadsområdet flytter ud i dårlige boliger i Lolland, vil ministeren dels gøre en indsats for at hindre kapitalfondes opkøb at billige lejemål i storbyerne, for derefter at renovere boligerne og sætte huslejen væsentligt op. Dels vil han have kommunerne til at stoppe udlejningen af dårlige boliger.

Det beskriver Berlingske kan ske ved at undersøge den kommende lejers påtænkte bolig i kommunen og forbyde udlejning, hvis boligen er i så dårlig stand, at det ikke er forsvarligt at lade nogen bo der.

- Boligtrafikken til for eksempel Lolland har været der i mange år, og den er taget til de seneste år. Det skyldes blandt andet, at mange af de billige boliger, der har været i København, er forsvundet og blevet til andelsboliger eller sat op i husleje, fordi de er blevet renoveret. Det vil jeg gerne have et opgør med, siger Kaare Dybvad til Berlingske.

Folketidende ville gerne have spurgt, hvordan ministeren mener, at kommuner som Lolland kan forudse, hvornår en tilflytter på overførelsesindkomst er på vej til kommunen, og hvordan det kan hindres at vedkommende lejer en bolig i området. Men i Boligministeriet meddeles det, at ministeren holder ferie og ikke har mulighed for at stille op til interview.

  • Boligminister Kaare Dybvad vil have Lolland Kommune til at tjekke lejeboliger, før folk på overførelsesindkomst ankommer til kommunen. Arkivfoto Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Annonce
Guldborgsund

Lukker i protest: Ingen dialog, forståelse eller anerkendelse

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Lukker i protest: Ingen dialog, forståelse eller anerkendelse

Lolland

Aldi sælger ud: Nu kan du købe hele pivtøjet

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

112

Klip og bøder på Vestlolland

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Indland

Over 100.000 danskere vil gøre noget godt for klimaet torsdag

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Lolland

Fjerner alle skraldespande

112

Truet af ekskæreste: "Jeg slår dig ihjel"

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster