cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Ministersvar: Ingen smittede mink på L-F

Der er ikke fundet coronasmittede mink øst for Lillebælt, fremgår det af svar fra den nye fødevareminister til lokalt folketingsmedlem.
25. november 2020 kl. 11:45 Af Jakob Poulsen

Annonce

I forbindelse med den landsdækkende aflivning af mink og det midlertidige forbud mod at holde mink sendte det lokale folketingsmedlem René Christensen (DF) i onsdags et spørgsmål til fødevareministeren omkring aflivningerne.

Helt konkret ville René Christensen have svar på, hvor mange smittede minkbesætninger, der har været på Sjælland, Lolland-Falster og Fyn.

Og svaret fra den nye fødevareminister Rasmus Prehn, som bygger på oplysninger fra Fødevarestyrelsen, er kort og klart:

”Frem til den 19. november 2020 er der ikke konstateret smittede besætninger på Sjælland, Lolland, Falster og Fyn. Der blev fundet antistoffer i en besætning i Slagelse, men på det tidspunkt, hvor
besætningen blev undersøgt, blev der ikke fundet virus, og besætningen blev derfor ikke konstateret smittet”.

Svaret bekræfter ifølge René Christensen hans antagelse om, at der ikke var nogen smittede mink vest for Lillebælt.

- Statsministeren siger hele tiden, at det handlede om hensynet til folkesundheden, men når der ikke er nogen smittede mink, så handler det jo om noget andet. Var det så fordi, at man ville af med minkene, eller?, siger René Christensen.

Han tilføjer, at han har fuld forståelse for, at det var nødvendigt at slå minkene ned i Nordjylland, hvor der var konstateret flere coronatilfælde.

- Men der var jo ingen smittefare på Sjælland og Lolland-Falster, og alligevel beordrer man militæret ud for at sikre, at minkene blev slået ned, siger René Christensen.

Statsminister Mette Frederiksen skal svare på spørgsmål om minksagen i en hasteforespørgsel i folketingssalen i dag, onsdag, klokken 13.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce