cookie-og-privatlivspolitik
Hvis Søfartsstyrelsen siger god for det efter en offentlig høring, må erhvervsskibe ikke passere Guldborgbroen i fremtiden en time efter solnedgang og en time før solopgang fra 1. september til 30. april for at minimere uheld.

2

Billeder

Hvis Søfartsstyrelsen siger god for det efter en offentlig høring, må erhvervsskibe ikke passere Guldborgbroen i fremtiden en time efter solnedgang og en time før solopgang fra 1. september til 30. april for at minimere uheld.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Modernisering af bro udskudt på ubestemt tid

Direktør for Teknik og Miljø: - Modernisering har vi jo snakket om i mange år, fordi det er en gammel bro, men i forhold til andre behov er det ikke den, der står forrest i rækken.
20. september 2019 kl. 18:20 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

GULDBORG Der bliver ikke nogen automatiseret Guldborgbro - i hvert fald ikke i den nærmeste fremtid. Det er realiteten, hvis Guldborgsund Kommunes byråd på et kommende møde godkender beslutningen fra teknik, miljø og ejendomsudvalget, der blev vedtaget i mandags.

De syv millioner kroner, der var sat af til projektet, bliver i stedet brugt til at forskønne og klimasikre Cementen i Nykøbing. Det projekt kan man læse meget mere om i torsdagens udgave af Folketidende.

- Hvis byrådet siger ja til det, så bliver arbejdet udsat. Broen fungerer jo nu. Det er gammel teknologi, broen er bygget med nu, men selv om vi brugte flere millioner på at modernisere den, så ville funktionaliteten ikke være bedre, end den er nu i dag. Broen vil stadig køre op og ned fuldstændig, som den gør det i dag. Derfor har vi sagt, at vi skubber den et par år eller flere. Det er ikke det mest akutte problem, vi har i verden lige nu, fortæller Christian Refstrup, der er direktør for Teknik og Miljø i Guldborgsund Kommune.

I juni var Guldborgbroen også på teknik, miljø og ejendomsudvalgets dagsorden. Her lød et tilbud på fremtidssikring af broen med udskiftning af elektronik, maskineri og nye trafikbomme samt opførelse af påsejlingspullerter på cirka 9,2 millioner kroner. Det blev på mødet besluttet kun at opføre to nye påsejlingspullerter, men alt dette er nu blevet skrottet.

- Om det bliver et par år eller mere, før vi tager det op, kommer også til at afhænge af de teknologiske muligheder. Fordi der sker jo hele tiden nye ting også på det område i forhold til, hvordan man man styre og indrette en bro. Så når vi tager det op igen, må man forvente, at det bliver et helt nyt projekt, forklarer Christian Refstrup.

Guldborgbroen er i 00erne blevet påsejlet fire gange. Uheldene er typisk sket i døgnets mørke timer. Derfor besluttede man på udvalgsmødet også at starte en høring til at ændre på gennemsejlingsmulighederne, således at erhvervsskibe ikke kan passere Guldborgbroen en time efter solnedgang og en time før solopgang fra 1.september til 30. april.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

Annonce