Annonce
Lokal nyt

Movia skærer ned på antallet af afgange

Færre tager bussen i denne tid, og flere chauffører melder sig syge, så nu skærer Movia ned på antallet af afgange. Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Fra mandag 30. marts til og med 13. april bliver der længere mellem busserne og Lollandsbanens tog - busser kører efter ferieplan.

LOLLAND-FALSTER Statsministeren meddelte på et pressemøde mandag, at skoler, institutioner med videre fortsætter med at være lukket til og med 13. april, ligesom mange fortsætter med at arbejde hjemmefra. Forlængelsen varer indtil videre til efter påske.

Derfor tilpasser Movia bus- og lokaltogsdriften til den aktuelle situation, og kører med færre afgange fra på mandag 30. marts.

Sikrer stabil drift

På opfordring fra myndighederne har Movia tidligere taget en række tiltag, der skal begrænse trængslen i busser og lokaltog, og tiltagene har virket. Ligesom i andre dele af den offentlige transport ser Movia et betydeligt fald i antallet af kunder i busser og lokaltog. Samtidig oplever busoperatører og Lokaltog sygemeldinger blandt chauffører og lokofører.

Det får nu Danmarks største mobilitetsselskab til at beskære antallet af busser og togafgange til den aktuelle situation. Tiltagene skal sikre, at der kan opretholdes en stabil drift i de kommende uger.

Konkret betyder det, at busserne i Storkøbenhavn på hverdage vil køre efter lørdagskøreplanerne, mens busserne i resten af hovedstadsområdet og i Syd- og Vestsjælland på hverdage vil køre efter feriekøreplanerne. I weekenden kører busserne efter de normale weekendplaner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Færre togafgange

Lokaltog kører tilsvarende med tillempet lørdagskøreplan på hverdage og lørdage og sædvanlig køreplan på søndage. Det svarer samlet til, at antallet af busafgange og lokaltogsdriften reduceres med cirka 35 procent.

Movia har som led i planlægningen haft særligt fokus på de tog- og buslinjer, der sikrer forbindelse til hospitalerne, hvor Movia har prioriteret et fortsat højt serviceniveau. Dermed kan det kritiske personale i for eksempel sundhedssektoren fortsat komme på arbejde.

Tilpasningen af afgange for busser og lokaltog på hele Sjælland skal samtidig sikre, at Movia kan opretholde en stabil og dækkende drift, også hvis der kommer et stigende antal sygemeldinger de kommende uger, således at pludselige aflysninger grundet for eksempel personalemangel kan undgås.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Langt færre kunder

- I Movia har vi ligesom i tog- og metrodriften set et stort fald i antallet af kunder i forlængelse af lukning af skoler, institutioner og hjemsendelse af medarbejdere. Samtidig ser vi lidt større sygefravær hos chauffører og lokoførere end normalt. For at sikre en stabil og pålidelig drift også de kommende uger tilpasser vi nu antallet af afgange for busser og lokaltog efter god dialog med operatørerne såvel som de sjællandske kommuner og regioner, siger kommunikationsdirektør Camilla Struckmann og fortsætter:

- I Movia synes vi, det er meget positivt, at så mange af vores kunder vælger at følge myndighedernes opfordringer og anbefalinger. Nu tilpasser vi kørslen med busser og lokaltog til den aktuelle situation fra på mandag og beklager samtidig over for dem, der på den baggrund måtte opleve gener. Der er tale om et midlertidigt tiltag under særlige omstændigheder, og vi håber på kundernes forståelse i denne helt ekstraordinære situation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vis hensyn

Movia forventer ikke, at tilpasningen i antallet af afgange ikke vil give trængselsproblemer.

Movia minder i den forbindelse kunderne om, at de fortsat skal vise hensyn, holde afstand, rejse uden for myldretid, hvis muligt, ikke rejse, hvis man er syg eller formodet smittet, bruge midterdøren, betale med rejsekort, app eller sms-billet og holde sig bagved den sorte hygiejnelinje efter første sæderække i bussen af hensyn til chaufføren.

De ændrede køreplaner vil fremgå af Rejseplanen fra 27. marts og dinoffentligetransport.dk.

  • Færre tager bussen i denne tid, og flere chauffører melder sig syge, så nu skærer Movia ned på antallet af afgange. Foto: Anders Knudsen, arkivfoto
Annonce
Lokal nyt

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Lolland-Falster

"På røven i Nakskov"? - Det kan man godt glemme alt om

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Lokal nyt

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

112

105 taget i fartkontroller

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Indland

Over 100.000 danskere vil gøre noget godt for klimaet torsdag

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Guldborgsund

Lukker i protest: Ingen dialog, forståelse eller anerkendelse

112

Klip og bøder på Vestlolland

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster