cookie-og-privatlivspolitik
Færre tager bussen i denne tid, og flere chauffører melder sig syge, så nu skærer Movia ned på antallet af afgange.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Movia skærer ned på antallet af afgange

Fra mandag 30. marts til og med 13. april bliver der længere mellem busserne og Lollandsbanens tog - busser kører efter ferieplan.
24. marts 2020 kl. 17:56

Annonce

LOLLAND-FALSTER Statsministeren meddelte på et pressemøde mandag, at skoler, institutioner med videre fortsætter med at være lukket til og med 13. april, ligesom mange fortsætter med at arbejde hjemmefra. Forlængelsen varer indtil videre til efter påske.

Derfor tilpasser Movia bus- og lokaltogsdriften til den aktuelle situation, og kører med færre afgange fra på mandag 30. marts.


Sikrer stabil drift

På opfordring fra myndighederne har Movia tidligere taget en række tiltag, der skal begrænse trængslen i busser og lokaltog, og tiltagene har virket. Ligesom i andre dele af den offentlige transport ser Movia et betydeligt fald i antallet af kunder i busser og lokaltog. Samtidig oplever busoperatører og Lokaltog sygemeldinger blandt chauffører og lokofører.

Det får nu Danmarks største mobilitetsselskab til at beskære antallet af busser og togafgange til den aktuelle situation. Tiltagene skal sikre, at der kan opretholdes en stabil drift i de kommende uger.

Konkret betyder det, at busserne i Storkøbenhavn på hverdage vil køre efter lørdagskøreplanerne, mens busserne i resten af hovedstadsområdet og i Syd- og Vestsjælland på hverdage vil køre efter feriekøreplanerne. I weekenden kører busserne efter de normale weekendplaner.


Færre togafgange

Lokaltog kører tilsvarende med tillempet lørdagskøreplan på hverdage og lørdage og sædvanlig køreplan på søndage. Det svarer samlet til, at antallet af busafgange og lokaltogsdriften reduceres med cirka 35 procent.

Movia har som led i planlægningen haft særligt fokus på de tog- og buslinjer, der sikrer forbindelse til hospitalerne, hvor Movia har prioriteret et fortsat højt serviceniveau. Dermed kan det kritiske personale i for eksempel sundhedssektoren fortsat komme på arbejde.

Tilpasningen af afgange for busser og lokaltog på hele Sjælland skal samtidig sikre, at Movia kan opretholde en stabil og dækkende drift, også hvis der kommer et stigende antal sygemeldinger de kommende uger, således at pludselige aflysninger grundet for eksempel personalemangel kan undgås.


Langt færre kunder

- I Movia har vi ligesom i tog- og metrodriften set et stort fald i antallet af kunder i forlængelse af lukning af skoler, institutioner og hjemsendelse af medarbejdere. Samtidig ser vi lidt større sygefravær hos chauffører og lokoførere end normalt. For at sikre en stabil og pålidelig drift også de kommende uger tilpasser vi nu antallet af afgange for busser og lokaltog efter god dialog med operatørerne såvel som de sjællandske kommuner og regioner, siger kommunikationsdirektør Camilla Struckmann og fortsætter:

- I Movia synes vi, det er meget positivt, at så mange af vores kunder vælger at følge myndighedernes opfordringer og anbefalinger. Nu tilpasser vi kørslen med busser og lokaltog til den aktuelle situation fra på mandag og beklager samtidig over for dem, der på den baggrund måtte opleve gener. Der er tale om et midlertidigt tiltag under særlige omstændigheder, og vi håber på kundernes forståelse i denne helt ekstraordinære situation.


Vis hensyn

Movia forventer ikke, at tilpasningen i antallet af afgange ikke vil give trængselsproblemer.

Movia minder i den forbindelse kunderne om, at de fortsat skal vise hensyn, holde afstand, rejse uden for myldretid, hvis muligt, ikke rejse, hvis man er syg eller formodet smittet, bruge midterdøren, betale med rejsekort, app eller sms-billet og holde sig bagved den sorte hygiejnelinje efter første sæderække i bussen af hensyn til chaufføren.

De ændrede køreplaner vil fremgå af Rejseplanen fra 27. marts og dinoffentligetransport.dk.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

AF: KNUD ÆRBO

Besparelser i ældreplejen 12. september 2020 kl. 10.18

Annonce